Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας πήρε ο Στέφανος Ντούσκος που αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονό σκιφ στην κωπηλασία

Share
Tokyo 2020 Olympics - Rowing - Men's Single Sculls - Final A - Sea Forest Waterway, Tokyo, Japan - July 30, 2021. Stefanos Ntouskos of Greece celebrates after competing REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Το πρώτο χρυσό πανηγύρισε η χώρα μας καθώς ο Στέφανος Ντούσκος αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μόνο σκιφ στην κωπηλασία.

Ο νεαρός αθλητής από τα Ιωάννινα τερμάτισε σε 6:40.45 που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Νορβηγός Μπορτς με 6:41.66, ενώ το χάλκινο ο Κροάτης Μάρτιν με 6:42.58.

Λίγο μετά τον αγώνα ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 750-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα κι εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα μου, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου”.

Αργότερα, μετά την απονομή δήλωσε:

“Σκέφτηκα τα πάντα, όσους μας παρακολουθούν, την προπόνηση μου, τον προπονητή μου, την οικογένεια μου. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι στο χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο, είπα πως πρέπει να βελτιωθώ. Μετά είπα πως πρέπει να πετύχω την συμμετοχή στον τελικό. Από την στιγμή που το πέτυχα όλοι μου έστειλαν την θετική τους ενέργεια. Ο προπονητής μου είπε να είμαι μέσα στα μετάλλιο, στην διάρκεια της κούρσας πίστεψα πως μπορώ να πάρω και το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα πως είναι… άπιαστο το μετάλλιο με αυτούς τους αθλητές που είχα στην κούρσα. Θέλω να γυρίσω στου δικούς μου ανθρώπους και να τους δείξω το μετάλλιο”.

Για την Ελλάδα

Με αυτό το μετάλλιο η Ελλάδα έφτασε συνολικά τα 122 στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 μέχρι σήμερα!

Φυσικά αυτό είναι το πρώτο για τη χώρα μας στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε ό,τι αφορά την κωπηλασία αυτό είναι το τρίτο ελληνικό μετάλλιο, το πρώτο χρυσό όμως καθώς και το πρώτο σε μονοθέσια λέμβο.

Η κωπηλασία

Το άθλημα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς περιλαμβάνει 14 διαφορετικά αγωνίσματα με 6 διαφορετικά είδη λέμβων και διάφορα πληρώματα (δίκωπος, τετράκωπος κ.ά).

Το μονό σκιφ ουσιαστικά αναφέρεται σε μικρή λέμβο με δύο κουπιά όπου ο κωπηλάτης κωπηλατεί με την πλάτη προς τον τερματισμό.

Η απόσταση που καλύπτουν σε όλα τα αγωνίσματα οι κωπηλάτες είναι 2.000μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8o Poikilo Rocky Mountain - Νέα ημερομηνία
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Under Armour HOVR Machina
Το παπούτσι που σε… προπονεί!
H  Technogym στον Όμιλο Fais
Ένα αγαπημένο brand fitness, τόσο για επαγγελματίες όσο και ιδιώτες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο