TCS New York City Marathon: Η μεγάλη επιστροφή

Στις 7 Νοεμβρίου ο αγώνας της Νέας Υόρκης με 33.000 δρομείς

Share
TCS New York City Marathon

Με την παρουσία 33.000 δρομέων θα πραγματοποιηθεί ο TCS New York City Marathon που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου. Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις επιστρέφει κλείνοντας 50 χρόνια παρουσίας στο παγκόσμιο καλεντάρι και αναγκάζεται για φέτος να περιορίσει τον αριθμό των δρομέων στο 60% της χωρητικότητάς τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρχών, ώστε να διατηρήσει το επίπεδο ασφαλείας που απαιτείται στη νέα εποχή. Το 2019 ο αγώνας κατάφερε να συγκεντρώσει 53.640 δρομείς, νούμερο που του έδωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου Μαραθώνιου σε όλον τον κόσμο.

«Θα είναι μία ιστορική χρονιά για τον TCS New York City Marathon καθώς ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά event της Νέας Υόρκης επιστρέφει» δήλωσε ο διευθυντής αγώνα Ted Metellus, ενώ τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση θα δείξει τη δύναμη, έμπνευση και προσήλωση της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, αναφέρθηκε στα ρεκόρ που κατέρριψε η διοργάνωση του 2019 και ότι η ακύρωση του αγώνα για το 2020 ήταν η σωστή απόφαση, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, τόνισε ότι ο αγώνας είναι μία υπενθύμιση στο τι είναι ικανοί να πετύχουν οι κάτοικοι της πόλης με σκληρή δουλειά και υποστήριξη από την κοινωνία.

Οι δρομείς… επιστρέφουν

Η διοργάνωση έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς που είχαν κάνει την εγγραφή τους για το 2020 να την μεταφέρουν σε επόμενες χρονιές (έως και το 2023). Από τους 30.000 που είχαν κάνει την εγγραφή τους το 54% επέλεξε να συμμετέχει αυτή τη χρονιά. Τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι έμμεσες εγγραφές, όπως όσοι συμμετέχουν σε φιλανθρωπικά προγράμματα, όσοι έχουν συμπληρώσει συμμετοχή σε πάνω από 15 διοργανώσεις, με τις εγγραφές για νέες συμμετοχές να διαρκούν από τις 8 ως τις 15 Ιουνίου.

Ειδικές συνθήκες

Για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο με τους δρομείς και όσους εμπλέκονται στον αγώνα να πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ ή απόδειξη ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ακόμα οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά κύματα, με το πρώτο να ξεκινά μία ώρα νωρίτερα από τη συνηθισμένη των άλλων ετών και το τελευταίο δύο ώρες αργότερα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

Τρέξε στην Νέα Υόρκη… από τη χώρα σου

Φέτος θα δοθεί η δυνατότητα σε δρομείς από όλον τον κόσμο να συμμετέχουν στον αγώνα ψηφιακά από όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.  Οι εγγραφές για τον Virtual TCS New York City Marathon powered by Strava θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι στον αντίστοιχο ψηφιακό αγώνα συμμετείχαν 16.031 δρομείς.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο