Έρχεται το UTMB World Series το 2022

Σημαντική συνεργασία UTMB και IRONMAN

Share
UTMB® World Series

… και έγινε το UTMB World Series

Mία σημαντική συνεργασία ξεκινά και υπόσχεται ακόμα περισσότερες επιλογές για τους trail runners. Πρόκειται για τη συνεργασία του UTMB και του IROMAN των δύο μεγάλων διοργανώσεων που πρωταγωνιστούν και πρωτοπορούν στο χώρο του ορεινούς τρεξίματος και του τριάθλου. Το αντικείμενο αυτής της ένωσης είναι η νέα σειρά αγώνων UTMB World Series που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2022.

Το σκεπτικό της νέας σειράς είναι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, να έχουν όσοι περισσότεροι trail runners πρόσβαση σε αγώνες με ένα νέα νέο σύστημα συμμετοχής που να είναι ανοιχτό σε όλους. Οι δρομείς θα μπορούν να αγωνίζονται σε αγώνες της σειράς που θα γίνονται σε όλον τον κόσμο συγκεντρώνοντας πόντους που θα τους επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στους τελικούς που θα διεξάγονται κλασικά στο Mont-Blanc.

Είναι 8 και αυξάνονται

Το καλεντάρι της σειράς θα ανακοινωθεί στο τέλος της χρονιάς αλλά ήδη σε αυτό ανήκουν οι παρακάτω αγώνες:

UTMB® Mont-Blanc (Γαλία, Ιταλία, Ελβετία)
Val d’Aran by UTMB® (Ισπανία)
Thailand by UTMB® (Ταϊλάνδη)
Panda Trail by UTMB® (Κίνα)
Gaoligong by UTMB® (Κίνα)
Tarawera™ Ultramarathon by UTMB® (Νέα Ζηλανδία)
Ultra-Trail Australia™ by UTMB® (Αυστραλία)
Mozart 100® by UTMB® (Αυστρία)

Το νέο σύστημα που θα φέρει τους δρομείς στο Mont-Blanc

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει (κάποιες φορές σε συγκεκριμένο χρόνο) σε κάποιον από τους χιλιάδες αγώνες που γίνονται σε όλον τον κόσμο (UTMB World Series Qualifiers) και δίνουν πρόκριση για το επόμενο βήμα. Αυτό είναι τα UTMB World Series Events, αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνονται σε όλον τον κόσμο και ο κάθε δρομέας θα πρέπει να έχει τερματίσει με επιτυχία σε μία από τις αποστάσεις 50χλμ., 100χλμ. ή 100μιλίων. Κάθε από αυτές τις συμμετοχές δίνει ένα βαθμό (Running Stone) που αντιστοιχεί σε μία θέση στην κλήρωση για τη συμμετοχή στους τελικούς UTMB World Series Finals.

Επιπλέον, θα διεξάγονται τρεις διοργανώσεις UTMB World Series Majors που θα περιλαμβάνουν αγώνες τουλάχιστον μίας από τις παραπάνω αποστάσεις (50 & 100χλμ., 100μιλίων) και θα δίνουν διπλάσιες πιθανότητες στους συμμετέχοντες να καταλήξουν στους τελικούς.

Οι τελικοί UTMB World Series Finals, όπως αναφέραμε, θα γίνονται παραδοσιακά στο Mont-Blanc και θα περιλαμβάνουν τους κλασικούς αγώνες: OCC (50χλμ.), CCC® (100χλμ.) and UTMB® (100μίλια) από τους οποίους θα αναδεικνύονται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της σειράς.

Οι υπεύθυνοι της συνεργασίας

Η Catherine Poletti, Πρόεδρος του UTMB Group δήλωσε ότι μετά από 18 χρόνια ιστορίας το όνομα UTMB έχει γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο και έχει γίνει ένα αθλητικό γεγονός που δεν δίνει μόνο προσοχή στις αθλητικές αξίες του trail running αλλά και στις πανανθρώπινες αξίες. Και συνεχίζει ότι ειδικά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλουν να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με όσο τον δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες, μένοντας πιστοί στο ίδιο πνεύμα και στα ίδια ποιοτικά στάνταρ για τα οποία είναι γνωστός ο UTMB.

Ο Andrew Messick, Πρόεδρος του IRONMAN Group δήλωσε ότι για πάνω από 40 χρόνια έχει εργαστεί για να δημιουργήσουν αθλητικά event τα οποία κεντρίζουν τη φαντασία των ανθρώπων από όλον τον κόσμο. «Είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα αυτής της συνεργασίας με την ταλαντούχα ομάδα του UTMB Group δημιουργώντας το UTMB World Series σαν μία πλατφόρμα για να ανυψώσουμε το εξωπραγματικό που κρύβεται στον καθένα από εμάς».

Για όλους εμάς τους δρομείς σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου και, αν σκεφτεί κανείς την απραξία στην οποία έχουμε αναγκαστεί τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε από τώρα τα ημερολόγια να παίρνουν φωτιά!

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
O ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» στον 2ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας
Με ρεκόρ συμμετοχών ο σύλλογος στη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο