Lloretrail: Ένας αγώνας με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Ισπανοί δοκιμάζουν την επιστροφή στους αγώνες με τις νέες συνθήκες

Share
Η εκκίνηση των δρομέων έγινε με κύματα από το Lloret de Mar.

Ένας ξεχωριστός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Απριλίου στο Lloret de Mar της Ισπανίας. Πρόκειται για τον Lloretrail, τον πρώτο αγώνα στην Ιβηρική χώρα που όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούσαν να συμμετάσχουν με τη χορήγηση μίας ειδικής κάρτας που τους παρείχαν. Τη συγκεκριμένα κάρτα, η οποία είχε το χαρακτηρισμό «vacunatleta», λάμβαναν μόνο οι δρομείς που μπορούσαν να επαληθεύσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας διοργάνωσης  La Sansi, José Luis Blanco, δήλωσε ότι στο κοντινό μέλλον αυτές οι κάρτες θα είναι υποχρεωτικές για τη συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις. Και τόνισε ότι οι δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα τους είναι οι πρώτοι που θα έχουν αυτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ σε λίγους μήνες που το ποσοστό εμβολιασμού θα είναι υψηλότερο, θα είναι δυνατή η επανεκκίνηση όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και γενικότερα των εκδηλώσεων.

Στον αγώνα, βέβαια, μπορούσαν να συμμετέχουν και μη εμβολιασμένοι δρομείς, λαμβάνοντας πάντα τα μέτρα προστασίας, με όσους ήταν θετικοί στο τεστ να μεταφέρεται η εγγραφή τους για την επόμενη χρονιά.

Οι νικητές

Το πρόγραμμα περιελάβανε δύο αγώνες, έναν trail 13χλμ. και έναν αγώνα δρόμου 5χλμ. και οι δύο με εκκίνηση από το Lloret de Mar. Οι εκκινήσεις δόθηκαν με κύματα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, με την εμπειρία που είχαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου διεξήχθη ο αγώνας για πρώτη φορά.

Στον αγώνα των 13χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Jonathan Romeo με 59:09, ενώ στις γυναίκες η Núria Gil με 1:09:07, με τις συμμετοχές στην απόσταση να φτάνουν τις 418.

Στον αγώνα των 5χλμ. ο Dmitrijs Serjorgins ήταν ο νικητής με 19:57 (ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση στον αγώνα των 13χλμ.) και η Kitija Valtere στις γυναίκες με 26:42. Σε αυτή την απόσταση συμμετείχαν 190 αθλητές.

Υποδειγματική η τοποθέτηση των δρομέων στην εκκίνηση από την πρώτη έκδοση του αγώνα, τον Σεπτέμβριο του 2020.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο