850 αθλητές από 33 χώρες έως τώρα στον 1ο Rhodes Virtual Marathon

Από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 ο αγώνας

Share

Ξεκινά την Παρασκευή 9 Απριλίου ο πρώτος Rhodes Virtual Marathon που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Μαΐου 2021. Περισσότεροι από 850 δρομείς από 33 χώρες του κόσμου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία μέχρι το Χονγκ Κoνγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ την Αυστραλία και τον Καναδά έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στην «ψηφιακή εκδοχή» του Μαραθωνίου της Ρόδου, του αγώνα που θέτει το «Σμαραγδένιο Νησί» στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας αθλητές από τα πέρατα της γης.

Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας και την ανάγκη για την προστασία και την ασφάλεια όλων των αθλητών, όπως επίσης των συντελεστών, δεν καθιστούν εφικτή την πραγματοποίηση του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου με την φυσική παρουσία των αθλητών.

Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη διοργάνωση ενός ψηφιακού αγώνα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δρομείς να λάβουν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου, τρέχοντας σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκονται. Η ανταπόκριση των αθλητών και δρομέων κατά το διάστημα των πρώτων δύο εβδομάδων που άνοιξαν οι εγγραφές είναι θερμή, γεγονός που αποδεικνύει την παγκόσμια υπόσταση του αγώνα.

Σχετικά με τη διεθνή συμμετοχή στον πρώτο ψηφιακό Μαραθώνιο της Ρόδου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει τα εξής:

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Προσελκύει δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να  τρέξουν σε μία μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή, δίπλα σε σημαντικά μνημεία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.  Μπορεί η πανδημία του ιού Covid-19 να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου με τη φυσική παρουσία των αθλητών, διατηρούμε όμως την επαφή με τους πιστούς φίλους του αγώνα ανά τον κόσμο, διευρύνοντας παράλληλα τον κύκλο των συμμετεχόντων, με την ψηφιακή εκδοχή της διοργάνωσης, λύση που απαντά στις προκλήσεις των καιρών. Τον αγώνα αυτό τον δίνει ο καθένας μας ξεχωριστά, με υπευθυνότητα και ακολουθώντας όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής, παραμένοντας παράλληλα όλοι μαζί ενωμένοι.

Τον πρώτο Rhodes Virtual Marathon τον αφιερώνουμε στον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα της Αρχαιότητας, ένα σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας, των υπέρτατων αγαθών της ανθρωπότητας, με την ελπίδα να στείλει σε όλο τον κόσμο το φως της ελπίδας και ανανεώνουμε το ραντεβού κάτω από το λαμπερό ουρανό της Ρόδου, στις 10 Απριλίου 2022».

Οι εγγραφές του 1ου  Rhodes Virtual Marathon θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr. O αγώνας συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα, με μία μόνο εγγραφή, να τρέξει όσες φορές επιθυμεί την απόσταση που θα επιλέξει και να βελτιώσει την επίδοσή του κατά το διάστημα που διαρκεί ο αγώνας. Όσοι επιλέξουν το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής με κόστος 10 Ευρώ για τις συμμετοχές από την Ελλάδα και 20 Ευρώ για τις συμμετοχές από το εξωτερικό, θα λάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο που θα εκδοθεί για την πρωτότυπη διοργάνωση, όπως επίσης και το μπλουζάκι που θα φέρουν το σύμβολο του Κολοσσού της Ρόδου! Το απλό πακέτο συμμετοχής είναι δωρεάν και περιλαμβάνει συμμετοχή στον virtual αγώνα και στα αποτελέσματα και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.

Κοινωνικός σκοπός

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει την εκστρατεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού της Ρόδου. 

Διοργανωτές-Χορηγοί

-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ

-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour

-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel -Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, THREEsixty

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η LUANVI στηρίζει τους σκοπούς του 3ου OLYMPIC HEALTH RUN
Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου!
Olympic Stadium Elle Run 2023 #savetheplanet
Κατέβασε τις δικές σου φωτογραφίες από τον αγώνα
Τρέχουμε στα ίχνη του «θηρίου»: τελευταίες ημέρες εγγραφών!
Ως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο