Δύο λόγια στα γρήγορα με τον πρωταθλητή της Hoka One One, Χρήστο Μαυρίκιο

Τι αγαπά στο τρέξιμο, οι δυσκολίες των ημερών και το νέο του αγαπημένο μοντέλο

Share

Διακρίνεται σταθερά στους αγώνες βουνού, κυρίως στις μεγάλες αποστάσεις. Πρόκειται για έναν λάτρη του ορεινού τρεξίματος που αγαπά αυτό που κάνει, και το κάνει καλά!

Ο Χρήστος Μαυρίκιος ήταν το επόμενο μέλος της ομάδας των αθλητών της Hoka One One που είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε μαζί του για όλα!

Για την προπόνησή του

Προσπαθώ να διατηρήσω τη γενική αντοχή μου σε ένα καλό επίπεδο με προπονήσεις χαμηλής έντασης 18-22χλμ.

Πώς εκμεταλλεύεται το χρόνο που “προέκυψε”

Με κάποιες προπονήσεις ενδυνάμωσης να «επιδιορθώσω» αδυναμίες και τραυματισμούς που έχουν προκύψει στο πέρασμα του χρόνου.

Για το πόσο τον επηρεάζει η τρέχουσα κατάσταση

Δυστυχώς η τρέχουσα κατάσταση έχει επηρεάσει δραματικά την καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση και τις προπονητικές μας συνήθειες. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δυσκολεύουν την πρόσβαση στο βουνό, στα κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα στίβου και ουσιαστικά η μοναδική προπόνηση που έχει επηρεαστεί λιγότερο είναι το ελεύθερο τρέξιμο μεγάλης διάρκειας.

Για την αγαπημένη του προπόνηση

Οι αγαπημένες μου προπονήσεις είναι αυτές που συνδυάζουν δασικούς δρόμους και μονοπάτια, με χαλαρό τρέξιμο διάρκειας 2-3 ωρών. Σε αυτές τις προπονήσεις όταν είμαι μόνος απολαμβάνω τη φύση και τη συγκέντρωση στις σκέψεις μου κι όταν είμαι με φίλους απολαμβάνω την παρέα τους.

Για το νέο, αγαπημένο του μοντέλο, το Hoka One One Speedgoat

Τα Speedgoat είναι η πρώτη μου επιλογή τόσο για προπονήσεις όσο και για αγώνες βουνού από 10 μέχρι και 160χλμ. Με χαμηλό βάρος, άριστη πρόσφυση και υψηλή απορρόφηση κραδασμών μπορεί να συνοδεύσει το δρομέα βουνού τόσο σε τεχνικά πετρώδη τερέν όσο και σε δασικούς χωματόδρομους.

Πιστεύω είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για δρομείς όλων των επιπέδων αφού λόγω των χαρακτηριστικών του, στους αρχάριους θα προσφέρει ασφάλεια και προστασία και στους πιο έμπειρους την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να κινηθούν σε υψηλότερες ταχύτητες στα τεχνικά μονοπάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο