To 2021 Skyrunning European Championships στην Πορτογαλία

Ένα απαιτητικό, αλλά ξεχωριστό, τερέν περιμένει τους συμμετέχοντες

Share

Στην Πορτογαλία το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί φέτος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning.

Μετά από συνεχόμενες ματαιώσεις αγώνων και στους ορεινούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη, το Sao Pedro do Sul στο Viseu στην βόρεια Πορτογαλία θα φιλοξενήσεις τους διψασμένους, για αγώνες και επιδόσεις, αθλητές.

Το τερέν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και αποτελείται κατά 20% από κομμάτια που απαιτούν κάθετη ανάβαση ανεβάζοντας τον πήχη δυσκολίας, και απόλαυσης.

Ο αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας FCMP, Carlos Teixeira, σχολίασε ότι είναι περήφανοι που έχει επιλεχθεί το συγκεκριμένο event, και γενικότερα η χώρα του, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Skyrruning υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη φιλοξενία και το ξεχωριστό ανάγλυφο της περιοχής.

Βλέποντας την λέξη extreme στην ονομασία του αγώνα αντιλαμβάνεσαι τη δυσκολία του. Ή μήπως όχι; ©Spotcriativo Eventos

Αγώνας απαιτήσεων

Το πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στην 19η έκδοση του Skyultra Pisao Extreme, απόστασης 65χλμ. και 6.500μ. κάθετης ανάβασης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις το 30% των συμμετεχόντων καταφέρνει να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Παράλληλα θα διεξαχθεί η 20η έκδοση του Sky Pisao Skyrunning, απόστασης 35χλμ. και 3.500μ. κάθετης ανάβασης.

Η τελευταία διοργάνωση που έγινε στο Pisao το 2019 (που ήταν συνολικά η τρίτη) ήταν sold out, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 800 αθλητές από 18 χώρες. Οι αγώνες έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την περιβαλλοντική επιβάρυνση και να εγγυώνται ασφάλεια στους συμμετέχοντες.

Ο Νορβηγός Stian Angermund-Vik, που κατέχει τον τίτλο 2016 Skyrunning World Champion, κατέχει το ρεκόρ στον Pisão Extreme (9:54:40). ©Spotcriativo Eventos

Η συμμετοχή στο Skyrunning European Championships θα είναι ανοιχτή μόνο για εθνικές ομάδες και θα έχει ξεχωριστή εκκίνηση από τον αγώνα που είναι για όλους. Οι αθλητές θα αναμετρηθούν διεκδικώντας ένα από τα 12 μετάλλια σε τρεις κατηγορίες που οδηγούν σε τίτλους.

Να θυμίσουμε ότι το 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning διεξήχθει στην Ιταλία σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες (έγιναν οι αγώνες Maga Ultra SkyMarathon, Vertical Terme di Bognance & La Veia SkyRace) όπου συμμετείχαν 480 αθλητές από 24 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο