Για λίγο έχασε το Παγκόσμιο ο Walmsley στα 100χλμ.

Ηρωική προσπάθεια από τον Αμερικάνο υπερμαραθωνοδρόμο στον αγώνα Project Carbon X 2

Share

Σε έναν αγώνα που στήθηκε αποκλειστικά για αυτό το σκοπό – να σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100χλμ. – είχαμε ένα δραματικό φινάλε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Jim Walmsley να το χάνει μόλις για 12 δευτερόλεπτα!

Ο Αμερικανός δρομέας έτρεξε στον Project Carbon X 2 με σκοπό να γίνει ο πιο γρήγορος όλων των εποχών και τερμάτισε σε 6 ώρες 9 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, λίγα δευτερόλεπτα πιο αργά από το Παγκόσμιο ρεκόρ που κρατά ο Ιάπωνας Nao Kazami με 6:09:14 από το 2018.

Ο Walmsley κινήθηκε κατά μέσο όρο κοντά στο 3:45/χλμ., τρέχοντας αρκετά μοιρασμένο, καθώς πέρασε τα πρώτα 50χλμ. σε 3:04:15. Ωστόσο, ο ρυθμός του έπεσε λίγο, ιδιαίτερα στα τελευταία 5 χλμ. με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στόχου για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο αγώνας Project Carbon X 2 οργανώθηκε από την αθλητική εταιρεία Hoka One One (Carbon X 2 άλλωστε είναι το νέο της μοντέλο) στην Αριζόνα με σκοπό να δώσει μία σπουδαία αγωνιστική ευκαιρία σε κορυφαίους υπερμαραθωνοδρόμους. Όλοι οι δρομείς φόρεσαν το νέο μοντέλο της εταιρείας με αρκετούς να σημειώνουν ατομικά αλλά και εθνικά ρεκόρ.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Γαλλίδα Audrey Tanguy που τερμάτισε σε 7:40:36 λίγα μόλις λεπτά από τη δεύτερη, την Αμερικανίδα Nicole Monette που ακολούθησε σε 7:43:18. Ο μέσος ρυθμός της νικήτριας ήταν κοντά στο 4:30/χλμ. Το μεγάλο φαβορί, η Αμερικανίδα Camille Herron εγκατέλειψε.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο