Δυναμική επιστροφή για το Λονδίνο

Με στόχο τις 50.000 συμμετοχές κινούνται οι διοργανωτές του Virgin Money London Marathon για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Share

Είναι ένας από τους σημαντικότερους Μαραθώνιους του κόσμου, όχι όμως ο μεγαλύτερος. Ο Virgin Money London Marathon το 2020 μπορεί να δέχθηκε πάνω από 450.000 αιτήσεις (!), όμως το ρεκόρ των τερματισμών του είναι 42.485 από το 2019.

Μετά από μία περίεργη χρονιά, όπου αναγκαστηκα είδε μόλις 47 αθλητές να τερματίζουν σε μία διοργάνωση που ίσως θυμάστε, ήταν μόνο για ελίτ, οι διοργανωτές έβαλαν πολύ υψηλά τον πήχη για το 2021.

Ο αγώνας έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πραγματοποίησης του. Μάλιστα, οι διοργανωτές θεωρούν πως σε εννιά μήνες από τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, ενώ πατούν πάνω και στο πλάνο εμβολιασμών της χώρας του που υποδεικνύει πως τον Σεπτέμβριο θα έχει εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας.

Ωστόσο, οι διοργανωτές θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και να έχουν 50.000 δρομείς στον επόμενο αγώνα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο!

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης το 2019 φιλοξένησε 53.627 τερματισμούς, ενώ στο Παρίσι την ίδια χρονιά οι τερματισμοί έφτασαν τους 49.155.

Ξεκαθαρίζουν φυσικά πως δεν είναι θέμα “ανταγωνισμού”. Το πλάνο αυτό υπήρχε απλά είχε ορίζοντα έως το 2023. Οι εξελίξεις όμως και το γεγονός πως είχαν χρόνο να το δουλέψουν αυτό το διάστημα τους δίνει τη δυνατότητα να το ξεκινήσουν από το 2021, καλύπτοντας και τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου να τρέξει σε έναν από τους καλύτερους – αν όχι τον καλύτερο – Μαραθώνιους παγκοσμίως.

Το ενδιαφέρον είναι πως πέρα από τους 50.000 συμμετέχοντες, οι διοργανωτές είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν “εικονικά”, στην Virtual έκδοση του αγώνα δηλαδή, ακόμα 50.000 δρομείς. Μάλιστα, υπάρχει η διάθεση η Virtual μορφή να είναι διαθέσιμη στο εξής σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που θα κάνουν.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι δεν γίνουν δεκτοί στον κανονικό αγώνα θα έχουν προτεραιότητα στον Virtual.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο