Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας

Άποψη του Νίκου Πολιά για την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Share

Η αθλητική κοινότητα της χώρας μας και η κοινωνία μας γενικότερα, είναι «παγωμένη» τις τελευταίες μέρες, όχι από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, αλλά από την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν από παράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας. 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα ήθελα να αναφέρω το αυτονόητο, γιατί φαίνεται ότι για κάποιους δεν είναι. Θα πρέπει η ανοχή της πολιτείας, αλλά και καθενός από εμάς να είναι μηδενική σε κάθε μορφή βίας. Η κατάχρηση της θέσης ισχύος ή εξουσίας που νομίζει κανείς ότι έχει για να επιβάλει την γνώμη του ή να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του σε βάρος άλλων, είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε ως άτομα και ως κοινωνία που θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους. 

Πολλές φορές είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς γι’ αυτό και να αντισταθεί, και το παράδειγμα της Σοφίας δείχνει ότι χρειάζεται σθένος και πολλή προσπάθεια μέχρι να μπορέσει κανείς να πετάξει από πάνω του έναν τέτοιο ασήκωτο βάρος. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις να μη μένει κανείς μόνος του αντιμέτωπος με το πρόβλημα, αλλά να το μοιράζεται, να το συζητά με τους δικούς του ανθρώπους και να απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές για να διεκδικεί την απόδοση δικαιοσύνης. 

Αυτό, βέβαια που θα έπρεπε να μας ικανοποιεί δεν είναι η αντιμετώπιση και η τιμωρία των θυτών, αλλά η εξέλιξη της κοινωνίας μας και η βελτίωση της γενικότερης παιδείας μας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται καν να αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να μη χρειάζεται κανένας να περνά το μαρτύριο που πέρασε η Σοφία και τόσοι άλλοι συνάνθρωποι μας. 

Νομίζω ότι αξίζει όλοι μας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Φιλικά, 
Νίκος Πολιάς
Πολυνίκης Μαραθωνίου, Κάτοχος πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο