Έσπασαν τα χρονόμετρα στο The Marathon Project

Μεγάλες επιδόσεις από τους Αμερικάνους δρομείς στον αγώνα που είχε σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς

Share

Σπουδαίες επιδόσεις πέτυχαν οι Αμερικάνοι δρομείς στον αγώνα The Marathon Project που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αριζόνα.

Πρωταγωνίστρια ήταν αναμφίβολα η Sara Hall που με 2:20:32 διέλυσε το προσωπικό της ρεκόρ ενώ έγινε η δεύτερη καλύτερη Aμερικανίδα όλων των εποχών πίσω από το εθνικό ρεκόρ της Deena Kastor.

Μάλιστα, η Hall πήγαινε σε όλη την κούρσα αρκετά γρήγορα για μία επίδοση κοντά στο 2:19, όμως οι δυνάμεις της την πρόδωσαν στα τελευταία χιλιόμετρα.

Μεγάλο ρεκόρ πέτυχε και η δεύτερη, η Keira D’Amato με 2:22:56, σχεδόν 10 λεπτά από το ατομικό της ρεκόρ, ενώ τρίτη ήταν η Kellyn Taylor με 2:25:22.

Στους άνδρες, o 28χρονος Martin Hehir διέλυσε επίσης το ρεκόρ του και με 2:08:59 έσπασε το φράγμα όχι μόνο του 2:10 αλλά και του 2:09. Ο νεαρός δρομέας και επίδοξος αναισθησιολόγος ξέφυγε στα τελευταία 3-4χλμ. από τους υπόλοιπους και τερμάτισε εξουθενωμένος.

Μεγάλο ρεκόρ πέτυχε και ο δεύτερος, ο “ξεχωριστός” Noah Droddy με 2:09:09 (είχε 2:11:42), ο οποίος μετά τον τερματισμό του σχεδόν κατέρρευσε, ενώ τρίτος ήταν ο Colin Bennie με 2:09:38, αθλητής που ανήκει στην ομάδα Reebok Boston Track Club, όπως και ο νικητής του αγώνα.

Σύνολο 7 Αμερικάνοι έτρεξαν κάτω από το 2:10 και 11 κάτω από το 2:12, γεγονός που αναδεικνύει τον αγώνα ως τον ταχύτερο, για τους δρομείς των ΗΠΑ φυσικά, όλων των εποχών.

Όλοι οι δρομείς στάθηκαν στην πολύ καλή διαδρομή και στις εξαιρετικές συνθήκες που προφανώς ευνόησαν για να επιτευχθούν αυτές οι επιδόσεις.

Το γεγονός πως λόγω της πανδημίας σχεδιάζονται ειδικοί αγώνες με ιδανικές συνθήκες, συναγωνισμό, καλές διαδρομές ίσως να βάλει σε σκέψεις τους διοργανωτές από εδώ και πέρα καθώς, όπως είδαμε στον αγώνα της Αριζόνα, αλλά και πριν δύο εβδομάδες στην Βαλένθια, έτσι βγαίνουν μεγάλες επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ από πολλούς δρομείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο