Ο Kilian Jornet στο νέο του εγχείρημα Phantasm 24

Με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ του Γιάννη Κούρου στις 24 ώρες

Share

O αγαπημένος μας Καταλανός αθλητής βουνού ξαναχτύπησε. Ο Kilian Jornet, αθλητής της Salomon, ανακοίνωσε το νέο του project  Phantasm 24 το οποίο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 10:30 ώρα Νορβηγίας (άρα στις 11:30 Ελλάδας).

Ο Killian, από τους πιο αφοσιωμένους αθλητές mountain running, με επιτεύγματα όπως το ανέβασμά του στο Έβερεστ δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, ετοιμάζεται για μία νέα πρόκληση, σίγουρα πιο επίπεδη, αρκετά απαιτητική.

Φορώντας τα νέα του παπούτσια Salomon S / LAB Phantasm, από τον στίβο 400μ. στο Måndalen στη Νορβηγία θα τρέξει 24 συνεχόμενες ώρες. Μία τέτοια πρόκληση είναι σίγουρα «έξω από τα νερά» του Killian αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι το κίνητρό του είναι πάντα να προσπαθεί έξω από τα συνηθισμένα και να βλέπει τι είναι ικανός να κάνει, είτε ανεβαίνει σε μεγάλο υψόμετρο, είτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε επίπεδο έδαφος.
Ο ίδιος συνεχίζει: «Είναι διασκεδαστικό να ανακαλύπτω διαφορετικά πράγματα που μπορώ να κάνω, και η προπόνηση σε επίπεδο έδαφος είναι μια καλή δοκιμασία και μια ευκαιρία να μάθω πολλά όσον αφορά τη διατροφή και το ρυθμό και, στη συνέχεια, να προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα σε διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ακόμη και σε ορειβατικούς αγώνες».

Χτυπώντας το απόλυτο του Γιάννη Κούρου

H τελευταία φορά που έχει γίνει κάτι αντίστοιχο ήταν το 1997 όταν ο Έλληνας Υπεραθλητής, Γιάννης Κούρος, έτρεξε 303.506χλμ. σε 24 ώρες (Μ.Ο. 4:45/χλμ. θεωρώντας ότι δεν έχει χαθεί χρόνος για κανένα λόγο όπως τροφοδοσία, τουαλέτα, κλπ), κάτι που ο Kilian αποκαλεί «το απόλυτο άγριο» επίτευγμα.
Ο Καταλανός αναφέρει ότι έχει δει τα split του Κούρου και θέλει να κρατηθεί εκεί όσο μπορεί. «Ξέρω την ταχύτητα που πρέπει να διατηρώ κάθε ώρα, οπότε τότε ξέρω το ρυθμό για κάθε χιλιόμετρο και κάθε γύρο. Φυσικά, οι πρώτες 10 ώρες θα είναι λίγο πιο γρήγορος ο ρυθμός και στη συνέχεια θα επιβραδύνεται κάθε ώρα μετά. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην έχω μυϊκά προβλήματα και να μπορώ να τρώω χωρίς να χάνω χρόνο» συνεχίζει.

Οι φίλοι των προκλήσεων σε όλον τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν live μέσω της ιστοσελίδας www.Salomon.com/phantasm24
Μπορούν ακόμα να ενημερώνονται μέσα των social της Salomon & Kilian Jornet.

Το Salomon S / LAB Phantasm θα τρέξει μαζί του

Στην προσπάθειά του ο Kilian έχει μαζί του το νέο παπούτσι της Salomon S/LAB Phantasm. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ παπούτσι δρόμου της κατηγορίας performance, το οποίο θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Ήδη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο στις προπονήσεις του και έχει παρατηρήσει ότι εκτός ότι είναι ελαφρύ και προσφέρει άμεση ανταπόκριση, είναι απολύτως ισορροπημένο προσφέροντας καλή απορρόφηση κραδασμών. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία όταν κινείσαι αρκετή ώρα σε σκληρό τερέν. Καλά λόγια είπε και για την πρόσφυσή του ακόμα και σε υγρές επιφάνειες, κάτι που θα του φανεί πολύ χρήσιμο με τις καιρικές συνθήκες της Νορβηγίας.
Το νέο μοντέλο της Salomon (με drop 6mm) έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια ελίτ αθλητών, και εστιάζει στο χαμηλό βάρος, στη διαπνοή και στη γρήγορη μετάβαση σε κάθε φάση της κίνησης. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί ο νέος αφρός Energy Surge, που προσφέρει μεγαλύτερη ανταπόκριση και καλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Να σημειώσουμε ότι το βάρος του παπουτσιού είναι μόλις 199γρ.

Τα κατάλληλα εργαλεία

Η Salomon δεν μένει μόνο στα παπούτσια. Εξοπλίζει τον αθλητή της με τη νέα σειρά ρούχων NSO που προσφέρουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Και φυσικά έχει μαζί του και της Suunto που αναλαμβάνει το ρόλο του επίσημου χρονομέτρη του project.

Καλή επιτυχία Kilian!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
47ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥΑ στην Πάτρα
Συμμετοχή του συλλόγου στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας
Άνοιξε "beef" μεταξύ Jacob και Josh Kerr!
Ο Νορβηγός έβαλε φωτιά με τις δηλώσεις του
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο