O Gressier, o Makhloufi και μία τσάντα

Η περιέργεια του Γάλλου έφερε μεγάλη τρικυμία στον Makhlfoufi αλλά και στον εαυτό του….

Share

O Jimmy Gressier είναι το next best thing των Γάλλων για τις μεγάλες αποστάσεις. Πρωταθλητής Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο αλλά και σε 5000 και 10.000μ. στους Κ23 με σπουδαίες επιδόσεις, μας έχει δείξει ότι έχει όλα τα φόντα να κοντράρει τους Αφρικανούς δρομείς τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη, ο Taoufik Makhloufi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους δρομείς μεσαίων αποστάσεων της τελευταίας δεκαετίας με ένα χρυσό (το 2012 στο Λονδίνο στα 1.500μ.) και δύο ασημένια (800 και 1.500μ. στο Ρίο το 2016 ) ολυμπιακά μετάλλια και ακόμα ένα ασημένιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Οι δυο τους βρέθηκαν για καιρό σε προπονητικό κέντρο στη Γαλλία. Μία μέρα ο “περίεργος” νεαρός, Jimmy Gressier θέλησε να ψάξει την τσάντα του Αλγερινού για να δει, όπως δήλωσε αργότερα, τα νέα spikes της ΝΙΚΕ που είχε στην κατοχή του.

Εκτός όμως από τα εντυπωσιακά παπούτσια, ο νεαρός Γάλλος ήρθε αντιμέτωπος με αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα ευρήματα: Σύριγγες, συμπληρώματα διατροφής, αλλά και περίεργες ουσίες. Αφού τα φωτογράφισε όλα αυτά, τα έδωσε στη δημοσιότητα – κυρίως μέσω του λογαριασμού του στο Instagram – με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα μεγάλο σκάνδαλο αυτές τις μέρες.

Τα ευρήματα αυτά εφόσον αποδειχθεί ότι όντως ανήκουν στον Makhloufi είναι σε θέση να του προκαλέσουν πρόβλημα ίσως και μεγάλη τιμωρία. Ο νεαρός Γάλλος δεν δίστασε να μιλήσει για αυτά σε διάφορα μέσα και να κατηγορήσει τον Αλγερινό για ντόπινγκ. Παραδέχτηκε μάλιστα πως αρχικά είχε αμφιβολίες για τον αν έπρεπε να μιλήσει, αλλά και πως το ότι έψαξε μία ξένη τσάντα δεν είναι ό,τι καλύτερο, ωστόσο, αισθάνεται πλέον καλά που αποκάλυψε κάτι τόσο σημαντικό που μπορεί να βοηθήσει να “καθαρίσει” ο αθλητισμός.

Σίγουρα, ο τρόπος που ο νεαρός Γάλλος έφτασε στο να βρει αυτά που βρήκε από τη μία δεν τιμά ούτε τον ίδιο – δεν είναι ό,τι καλύτερο να ψαχουλεύεις ξένες τσάντες – από την άλλη κινεί υποψίες και για τον ίδιο – σύμφωνα με πληροφορίες ο Makhloufi ισχυρίζεται πως όλα αυτά “φυτεύτηκαν” στην τσάντα του. Μάλιστα, βασικό επιχείρημα του εικάζεται πως θα είναι πως και ο ίδιος ο Gressier είναι αθλητής της ΝΙΚΕ, άρα είναι πιθανό να γνωρίζει καλά πως είναι τα νέα spikes της εταιρείας…

Η ιστορία πιθανόν να συνεχιστεί στα δικαστήρια, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες, και καλό είναι να θεωρούμε ως δεδομένο – τουλάχιστον για την ώρα – πως ο Αλγερινός είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πάντως, η αλήθεια είναι πως καμία από τις ουσίες που δημοσίευσε ο Gressier δεν ανήκουν στη λίστα με τις απαγορευμένες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο