Olympus Marathon 2014: Θεοδωρακάκος και Κοζάρεβα οι νικητές!

Καλές επιδόσεις από τους νικητές, 504 τερματισμοί!

Share

Για μία ακόμα φορά ο Μαραθώνιος του Ολύμπου, ο διεθνώς γνωστός, Olympus Marathon, προσέφερε ασύγκριτες συγκινήσεις στους περισσότερους από 500 δρομείς που τον έτρεξαν αλλά και σε όσους τον παρακολούθησαν. Για την ακρίβεια, εντός χρονικού ορίου τερμάτισαν 488 ενώ συνολικά 504 ήταν αυτοί που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά καλές αν και σε κάποια σημεία βγήκε αρκετή ζέστη, ενώ και η διοργάνωση στάθηκε για μία ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας σε συνδυασμό με τη μαγεία του βουνού, μία μοναδική εμπειρία σε αυτούς που είτε αποφάσισαν να τον τρέξουν για μία ακόμα φορά είτε δοκίμασαν για πρώτη φορά την τύχη τους στα μονοπάτια του Ολύμπου.

Μεγάλος νικητής στους άνδρες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon που τερμάτισε αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους σε 4:48:06 αφήνοντας τον Γιάτσεκ Μπόγκοτς στη δεύτερη θέση σε 5:01:57 και τρίτο τον Ρουμάνο Αντριάν Μποστάν σε 5:07:11.

Πολύ καλή παρουσία όμως είχε και ο Άρης Τσίπης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα της Inov8, ο οποίος αν και αγωνίστηκε με πυρετό κατέλαβε την 4η θέσε σε 5:18:10. Ο νεαρός Αλέξανδρος Φωτιάδης που είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες του αγωνίσματος του Mountain Running, ξεκίνησε δυνατά όμως αναγκάστηκε να ρίξει τον ρυθμό του ενώ στον στααθμό της Καστάνας λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό έφτασε κοντά στην εγκατάλειψη όμως με την παρακίνηση των εθελοντών κατάφερε να τερματίσει καταλαμβάνοντας μάλιστα την 5η θέση σε 5:23:11.

Στις γυναίκες, η Κριστίνα Κοζάρεβα από τη Ρωσία έκανε μία καταπληκτική κούρσα που ολοκληρώθηκε με έναν πολύ καλό χρόνο, 6:04:54, χαρίζοντας της τη νίκη με μεγάλη μάλιστα διαφορά. Η Μαρία Μάλαι της Salomon στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση είχε εξαιρετική παρουσία καταλαμβάνοντας τη 2η θέση με 6:33:20. Τρίτη ήταν η Μάρα Καλογήρου σε 6:34:33.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:209:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο