Μόνο για επίλεκτους αθλητές οι προπονήσεις στα στάδια

Από τις 5 Μαΐου η επανεκκίνηση του αθλητισμού

Share

Ξεκινούν από την Τρίτη 5 Μαΐου τις προπονήσεις τους επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες σε ανοιχτά στάδια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη το απόγευμα της Πέμτης 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σε αυτή την πρώτη φάση επανεκκίνησης του αθλητισμού επιτρέπεται η ατομική προπόνηση 171 αθλητών και αθλητριών στίβου που περιλαμβάνονται είτε στην προολυμπιακή ομάδα, είτε στις τέσσερις κατηγορίες σχεδιασμού, στην κατηγορία στήριξης, καθώς και στις προεθνικές ομάδες Κ20 και Κ18, λίστα με τα ονόματα των οποίων είχε αποστείλει ο ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η είσοδος σε κάθε στάδιο θα ελέγχεται και θα επιτρέπεται μόνο στους αθλητές που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη λίστα, ενώ υπάρχουν και ειδικά μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να τηρεί ο κάθε αθλητής.

Προπονήσεις φυσικής κατάστασης ξεκινούν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League σε μικρά γκρουπ και με ειδικές συνθήκες.

Προπονήσεις επιτρέπονται και για αθλητές Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες, μόνο, όμως, για προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως: τένις, ποδηλασία δρόμου, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, ορειβασία – αναρρίχηση, τρίαθλο, υποβρύχια δραστηριότητα, μηχανοκίνητος αθλητισμός, αεραθλητισμός, χειμερινά αθλήματα, ενώ για τα μαχητικά αθλήματα επιτρέπεται η προπόνηση φυσικής κατάστασης και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Σε επόμενο στάδιο θα εξεταστούν προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε πισίνες, θαλάσσιο σκι, μπιτς βόλεϊ κ.ά., αλλά και προπονήσεις αθλητών ΑμεΑ, υποψήφιων μαθητών Πανελλαδικών (ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας), και μαθητών-αθλητών που τα αποτελέσματά τους συνυπολογίζονται στη μοριοδότηση όσων συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εξακολουθεί ακόμα να απαγορεύεται η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων διαφόρων δήμων σε πάρκα και πλατείες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running πατήστε εδώ.

Ειδικά για τους λαϊκό αθλητισμό ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε:
«Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση για αθλητικές διοργανώσεις δήμων ή άλλων φορέων όπως μαραθωνίους, μαζικό αθλητισμό, ούτε και για λειτουργία καμπ και κατασκηνώσεων».
Και τελειώνει στη σημερινή ενημέρωση «… το ερώτημα πολλών για την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων και τη χρήση όλων και από όλους των χώρων άθλησης, δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα.
Η κατάσταση θα εξετάζεται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται οι αποφάσεις, πάντοτε βάσει των γνωμοδοτήσεων και των συμβουλών των ειδικών επιστημόνων τους οποίους και ευχαριστούμε.
Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζω: Τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δίνουμε έμφαση στην ατομική υγιεινή και την ατομική ευθύνη. Προστατεύουμε την κοινωνία και την αθλητική οικογένεια. Μένουμε ασφαλείς, αθλούμαστε υπεύθυνα. Για να κατακτήσουμε νέες κορυφές»
.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2023: Live αναμετάδοση
Live αναμετάδοση από το LiveCoverage.gr & οι νικητές των δώρων
Νέα δωρεά του ΙΣΝ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανανεώνει την υποστήριξή του προς το ΚΠΙΣΝ με νέα δωρεά ύψους έως €30 εκατομμυρίων για τα επόμενα 3 χρόνια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο