Άρση των μέτρων: Τι σημαίνει για τους δρομείς

Δείτε αναλυτικά πως επηρεάζει η άρση των μέτρων απαγόρευσης τις ζωές των δρομέων

Share

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου φαίνεται πως θα επιστρέψουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Έτσι, από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, σταματούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων για τους πολίτες.

Τι σημαίνει για εμάς τους δρομείς
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγαίνουμε κάθε ώρα της ημέρας χωρίς να έχουμε μαζί μας τη γραπτή άδεια ή να έχουμε στείλει sms.

Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να τρέχουμε όση ώρα θέλουμε.

Σε αυτό το σημείο είναι καλό να επισημάνουμε πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες προστασίας.

Αν, λοιπόν, αποφασίσετε να βγείτε για τρέξιμο θα πρέπει να ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω. Και φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας.

  • Ιδανικά τρέξτε μόνοι σας κοντά στην οικία σας.
  • Αν τρέχετε ανά δύο κρατήστε απόσταση τουλάχιστον 2μ. ανάμεσα σας.
  • Αποφύγετε την επαφή με αντικείμενα και επιφάνειες.
  • Προτιμήστε πολύ ήσυχα μέρη που δεν θα υπάρχει συνωστισμός .
  • Αν διασταυρωθείτε με άλλους δρομείς προσπαθήστε να διατηρήσετε αποστάσεις ασφαλείας.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή μετά από αυτή.
  • Πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά την άσκηση.
  • Αφήστε τα παπούτσια έξω από το σπίτι.

Τα στάδια θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου, ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν και πώς ακριβώς θα λειτουργούν. Το πιθανότερο είναι αρχικά να ανοίξουν για αθλητές στίβου υψηλού επιπέδου (εθνική ομάδα, ολυμπιακή ομάδα κ.ά.), στη συνέχεια για τα σωματεία στίβου και αργότερα για το κοινό.

To πιθανότερο είναι πως τα ανοιχτά Στάδια και γήπεδα θα είναι διαθέσιμα για όλους (πιθανότατα με κανόνες προστασίας.) από την 1η Ιουνίου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με κλειστά γυμναστήρια όπου θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες για το καλοκαίρι φαίνεται αρκετά δύσκολη η πραγματοποίησή τους, όπως επίσης και για άλλων ειδών δράσεις που περιλαμβάνουν συναθροίσεις (συναυλίες, φεστιβάλ κλπ.).

Αναλυτικότερα, ωστόσο, την Πέμπτη 30 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι εξαγγελίες που αφορούν στον αθλητισμό από το αρμόδιο Υπουργείο. Στις εξαγγελίες αυτές θα γίνει σαφές πώς θα μπορεί να εισέλθει στα Στάδια και υπό ποιες συνθήκες.

Οπότε μέχρι τότε συνεχίζουμε να Τρέχουμε Υπεύθυνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο