Τρέξτε υπεύθυνα!

Μήνυμα του διευθυντή του Runner Magazine και πολυνίκη του μαραθωνίου Νίκου Πολιά

Share

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας λόγω κορωνοϊού πέρασε σε νέα φάση. Τα μέτρα εντείνονται και η ευθύνη κάθε ενός από εμάς γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να μην βρεθούμε ανήμποροι ως κοινωνία να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που είτε λόγω κορωνοϊού είτε από κάποια άλλη ασθένεια χρήζουν ανάγκη από νοσοκομειακή φροντίδα.

Όλοι όσοι τρέχουν και γενικότερα όσοι ασκούνται έχουν ήδη αντιμετωπίσει διάφορους περιορισμούς σχετικά με τους χώρους που μπορεί κανείς να αθληθεί. Η πλειονότητα των δημοτικών και εθνικών σταδίων όπως και αρκετά πάρκα έχουν σταματήσει να δέχονται αθλούμενους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μαζικές συνευρέσεις.

Μήπως το τρέξιμο είναι υπερβολή;

Δεν θεωρώ παράλογο αν αναρωτηθεί κάποιος που δεν τρέχει, «μα καλά είναι τόσο απαραίτητο σε κάποιον να βγαίνει για τρέξιμο; Με τόσο βαρύ κλίμα, με έναν νεκρό να καταγράφεται παγκοσμίως κάθε λεπτό, είναι δυνατόν να έχει κανείς το μυαλό του στο τρέξιμο;».

Θα είμαι ξεκάθαρος σε αυτό και νομίζω ότι είναι το αυτονόητο. Σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπακούμε στις οδηγίες και να έχουμε μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Αν λοιπόν η οδηγία ήταν να σταματήσει κάθε αθλητική σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο τότε οφείλαμε όλοι, χωρίς δεύτερη κουβέντα, να συμμορφωθούμε.

Το τρέξιμο κάνει καλό!

Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η αθλητική δραστηριότητα, και ιδιαίτερα το τρέξιμο που είναι η πιο απλή μορφή του, βοηθά σημαντικά στην διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Και αυτό ελπίζω, ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις το λαμβάνουν υπόψη τους. Έτσι τα νέα μέτρα επιτρέπουν την σωματική άσκηση σε όσους το επιθυμούν.

Τρέχουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο!

Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι όσοι θέλουμε να συνεχίσουμε να τρέχουμε  να τηρούμε τις συνθήκες υγιεινής, να ακολουθούμε ευλαβικά τους κανόνες προστασίας, να επιλέγουμε ώρες που η κίνηση είναι ελάχιστη (πολύ νωρίς το πρωί ή αρκετά αργά το βράδυ) και χώρους όπου δεν υπάρχει κίνηση. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες  τις σχετικές οδηγίες εδώ.

Με υπευθυνότητα αλληλεγγύη και υπομονή θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Άλλωστε εμείς οι δρομείς, είμαστε συνηθισμένοι στα εμπόδια και στην υπέρβαση τους και είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε ή βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρει η ομάδα του Runner Magazine μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail στο [email protected] ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook.  

Καλή συνέχεια σε όλους και συνεχίστε να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Φιλικά,

Νίκος Πολιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε Βιέννη και Θεσσαλονίκη
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο