Λένε αντίο στο τρέξιμο οι Ισπανοί

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία

Share

Το τρέξιμο, ένα από τα πιο αγαπημένα χόμπι στην Ισπανία, αλλά και όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν οι Ισπανοί λόγω των νέων μέτρων που κήρυξε η κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι η χώρα μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού και η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν ένα από τα μέτρα που χρειάστηκε να ληφθεί.
Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για αγορά τροφίμων και φαρμάκων, να πάει κάποιος στο νοσοκομείο ή στη δουλειά του και να βγάλει βόλτα το σκύλο του.
Το τρέξιμο δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες ανάγκης και έτσι έχει απαγορευθεί είτε σε γκρουπ, είτε και μεμονωμένα.

Αν και τα μέτρα έχουν νομική ισχύ από τη Δευτέρα και για 15 μέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας συνέστησε ότι έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύσει άτυπα από εκείνη τη στιγμή.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, που παρουσιάζει τα περισσότερα κρούσματα (7.750 το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαρτίου) και ήδη 288 θανάτους και τα μέτρα ήταν κάτι παραπάνω αναγκαία.

Κομμένο το τρέξιμο, λοιπόν, γιατί όποιος δεν συμμορφωθεί θα τρέχει μετά στα Ισπανικά δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ος Αγώνας Δρόμου Ραμνούς
Ιστορική Αναδρομή και το μετάλλιο του αγώνα
Greece Race for the Cure® 2023: Save the date!
Την 1η Οκτωβρίου δείχνουμε τη δύναμή μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο