Το βραβείο AIMS Inspirational Woman Award στην Meseret Defar

Η AIMS τιμά την αθλήτρια της Αιθιοπίας με το βραβείο AIMS Inspirational Woman Award

Share
Η Meseret Defar παραλαμβάνει το βραβείο από την H.E Semegne Wube Haile Yπουργό σε θέματα Γυναικών, Παιδιών και Νεότητας της Αιθιοπίας.
 Photo credit - Ashenafi Gudeta. 

Ένα νέο βραβείο προσθέτει στη συλλογή της η δύο φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης Meseret Defar. Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου η AIMS τίμησε την αθλήτρια της Αιθιοπίας με το βραβείο AIMS Inspirational Woman Award, το οποίο παρέλαβε στην πρωτεύουσα της χώρας Aντίς Αμπέμπα.

Κορυφαία αθλητικά επιτεύγματα της Defar είναι το χρυσό μετάλλιο στα 5000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνας της χώρας μας το 2004 και το αντίστοιχο στο ίδιο αγώνισμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Ακόμα κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας το 2007 στην Οσάκα και το 2013 στη Μόσχα. Ξεχωριστή στιγμή για την καριέρα της ήταν το 2006, χρονιά που κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 5.000 μ. (14:24:53) στην Νέα Υόρκη, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2007 στο Όσλο το βελτίωσε κάνοντας 14:16:63.

Η  Defar παρέλαβε το τιμητικό βραβείο, ένα συμβολικό δάφνινο στεφάνι, από την H.E Semegne Wube Haile Yπουργό σε θέματα Γυναικών, Παιδιών και Νεότητας της Αιθιοπίας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που μία αθλήτρια λαμβάνει το βραβείο AIMS Inspirational Woman Award, με πρώτη την Helalia Johannes το 2019, η οποία κέρδισε τον Nagoya Women’s Marathon, τον μεγαλύτερο μαραθώνιο του κόσμου για γυναίκες και μία θέση στο βιβλίο Guiness για τη συμμετοχή 20.000 γυναικών.

Η Defar δήλωσε ότι την τιμά το συγκεκριμένο βραβείο και έχει ιδιαίτερη σημασία που το παραλαμβάνει στο πλαίσιο του αγώνα Women First 5k, του οποίου είναι πρεσβευτής, ενώ πρόσθεσε ότι τη μεγαλύτερη αξία γι’ αυτή δεν είναι οι πρωτιές και τα ρεκόρ, αλλά η προτροπή μέσω του παραδείγματός της να βάλουν και άλλες γυναίκες το τρέξιμο στη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο