Οι απίθανες επιδόσεις της Σεβίλης

Μεγάλες επιδόσεις στον Μαραθώνιο της Σεβίλλης από εκατοντάδες δρομείς

Share

Την περασμένη Κυριακή στον Μαραθώνιο της Σεβίλης ο Αιθίοπας Ayenew Gebre σημείωσε μία σπουδαία επίδοση με 2:04:46 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Ωστόσο, στον ίδιο αγώνα κι άλλοι δρομείς πέτυχαν μεγάλες επιδόσεις, ακόμα κι αν τερμάτισαν στις πιο πίσω θέσεις. Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά καθώς συνολικά 19 δρομείς τερμάτισαν κάτω από 2:10, 30 κάτω από 2:11, ενώ 39 κάτω από 2:15!

Και πιο πίσω, όμως τα δεδομένα είναι εξίσου εντυπωσιακά!
119 δρομείς έτρεξαν κάτω από 2:30 και 240 κάτω από το 2:40 αναδεικνύοντας τη διοργάνωση ως μία από τις ταχύτερες όλων των εποχών.

Τα ρεκόρ

Και φυσικά είχαμε και πολλά ρεκόρ. Ο γεννημένος στην Ερυθραία, πλέον Ιταλός, Eyob Ghebrehiwet Faniel έσπασε το εθνικό ρεκόρ της γειτονικής χώρας (του Stefano Baldini) με 2:07:19.

Εθνικό ρεκόρ για 6 δευτερόλεπτα πέτυχε και ο 41χρονος Σουηδός Mustafa Mohamed με 2:10:03, ο οποίος ήταν 21ος στο σύνολο και πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία. Ο Mohamed διακρινόταν παλαιότερα στα αγωνίσματα εντός στίβου, κυρίως στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια.

Νέο εθνικό ρεκόρ από τον πρώην στιπλίστα Mustafa Mohamed

Εντυπωσιακός ήταν και ο Ισπανός Javier Guerra που ήταν 10ος στο σύνολο και πρώτος ανάμεσα στους συμπατριώτες του. Ο 36χρονος τερμάτισε σε 2:07:24 και λογικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πέτυχε ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Δείτε εδώ περισσότερα για τον Zurich Maraton Sevilla καθώς και τις επιδόσεις των Ελλήνων

Οι 36άρηδες

Οι 36άρηδες είχαν την τιμητική τους καθώς ένας ακόμα, ο Iρλανδός Kevin Seaward διέλυσε το προσωπικό του ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, ο Seaward τερμάτισε σε 2:10:10 στην 24η θέση και, όχι μόνο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς, αλλά πέτυχε και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα του πίσω από το 2:09:15 του John Treacy, ασημένιου Ολυμπιονίκη το 1984!

Ο Seaward στα 36 κι αυτός του συνέτριψε το ρεκόρ του για 3,5 λεπτά ενώ πιθανόν να έγινε και ο ταχύτερος δάσκαλος του κόσμου, αφού αυτό είναι το επάγγελμά του! Εκτός απροόπτου μάλιστα θα είναι κι αυτός στον ολυμπιακό Μαραθώνιο του Τόκιο.

Μεγάλη βελτίωση για τον 36χρονο δάσκαλο!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο