Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από την Ababel Yeshaneh

Απίστευτες επιδόσεις στον Ημιμαραθώνιο Ras Al Khaimah

Share

Με την Brigid Kosgei να είναι το μεγάλο φαβορί στον Ημιμαραθώνιο RAS Al Khaimah όλοι περιμέναμε μία μεγάλη επίδοση.

Η επίδοση τελικά ήρθε και είναι μάλιστα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών, όμως δεν ήταν η Κενυάτισσα αυτή που την πέτυχε!

Η Ababel Yeshaneh από την Αιθιοπία ήταν η μεγάλη νικήτρια του αγώνα και με το εντυπωσιακό 1:04:31 πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Kosgei ήταν μπροστά μέχρι το 15ο χλμ. όμως η Yeshaneh ήταν πιο δυνατή, την προσπέρασε και έφτασε στη νίκη, καθώς η Κενυάτισσα έριξε σημαντικά το ρυθμό της. Τελικά η 26χρονη κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο τερμάτισε σε 1:04:49, κάτω δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στη συμπατριώτισσά της Joyciline Jepkosgei.

Τα περάσματα της Ababel Yeshaneh
5χλμ. 15:07
10χλμ. 30:18 (15:11)
15χλμ. 45:41 (15:23)
20χλμ. 1:01:11 (15:30)

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως η Yeshaneh ήταν δεύτερη το περασμένο Οκτώβρη στο Σικάγο, όταν η Kosgei πέτυχε το απίστευτο Παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο με 2:14:04!

Στην τρίτη θέση στον αγώνα τερμάτισε μία ακόμα Κενυάτισσα, η Rosemary Wanjiry Monicah σε 1:05:34.

Η Ababel Yeshaneh είναι 29 ετών και έχει αρκετές συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας της στις μεγάλες διοργανώσεις στο στίβο και στον ανώμαλο δρόμο, αλλά και σε διεθνείς Ημιμαραθώνιους και Μαραθώνιους. Ωστόσο, αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ενώ συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση.

Στον αγώνα των ανδρών νικητής ήταν ο Κενυάτης Kibiwot Kandie με 58:58, με τον συμπατριώτη του Alexander Munyao να ακολουθεί σε 59:16 και τον Αιθίοπα Mule Lakew να είναι τρίτος σε 59:47.

O Hμιμαραθώνιος του Ras Al Khaimah κάθε χρόνο φροντίζει να χαρίζει συγκινήσεις καθώς συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς. Βασικός λόγος είναι τα μεγάλα ποσά που δίνουν οι διοργανωτές τόσο για να τους προσκαλέσουν όσο και σε περίπτωση ρεκόρ.

Το RAK είναι ένα από τα επτά εμιράτα των ΗΑΕ με 400.000 περίπου κατοίκους και αρκετά μεγάλη οικονομική δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Ionian Sea Triathlon 2024
Τα αποτελέσματα του αγώνα
8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών
Δώρα από τη New Balance στους νικητές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο