Tokyo Marathon: Aκυρώνεται η συμμετοχή 38.000 δρομέων λόγω COVID-19

Οι διοργανωτές προχώρησαν στην ακύρωση χιλιάδων δρομέων που είχαν δηλώσει συμμετοχή

Share

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν οι άνθρωποι του Tokyo Marathon, ενός από του μεγαλύτερου Μαραθώνιου του κόσμου που ανήκει στους Major Marathons!

Συγκεκριμένα, λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού COVID-19 ακυρώνουν τη συμμετοχή 38.000 δρομέων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή!

Ο αγώνας επομένως θα γίνει μόνο για τους ελίτ δρομείς, και τους ελίτ αθλητές με αμαξίδια, καθώς αποτελούσε και αποτελεί βασικό κριτήριο για τη σύσταση της ολυμπιακής ομάδας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Tokyo Marathon που είναι προγραμματισμένος για την 1η Μαρτίου ανήκει στη σειρά των Major Marathons και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το θεσμό. Φυσικά, χιλιάδες δρομείς βλέπουν το όνειρο της συμμετοχής σε έναν από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου να χάνεται, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Έλληνες ανάμεσα τους.

Σίγουρα, ωστόσο, οι διοργανωτές θα προχωρήσουν σε κάποιες προσφορές προς όλους αυτούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να αποφεύγονται οι μαζικές συγκεντρώσεις για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, και αυτό είναι που ώθησε τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση. Αν και η πρώτη λύση που είχαν σκεφτεί ήταν να ακυρώσουν μόνο τη συμμετοχή όσων θα προσέγγιζαν την ιαπωνική χώρα από την Κίνα.

Εκτός από τον Μαραθώνιο ακυρώνονται και τα παράλληλα event της διοργάνωσης
・Tokyo Marathon Family Run 2020
・Tokyo Marathon Friendship Run 2020
・Tokyo Marathon 1MILEs 2020
・Tokyo Marathon Week 2020 – Marunouchi Naka-dori Event, “Let’s go see the Finish Area!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο