H “κατάρα” του μεικτού χρόνου

Η Erin Gregoire έχασε την πρόκριση για τα trials λόγω. διαφοράς 12 λεπτών μεικτού-καθαρού χρόνου

Share

Σε λίγες μέρες στην πόλη της Ατλάντα των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας επιλογής για την ομάδα των αθλητών, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Για να μπορέσει κάποιος να λάβει μέρος στα περιβόητα “trials” θα πρέπει να έχει πετύχει τα όρια που έχει θέσει η ομοσπονδία των ΗΠΑ, τα οποία είναι 2:19:00 στον Μαραθώνιο και 1:04:00 στον Ημιμαραθώνιο για τους άνδρες και 2:45:00 και 1:13:00 αντίστοιχα για τις γυναίκες.

Η Αμερικανίδα Erin Gregoire έλαβε μέρος στον Houston Marathon την τελευταία ημέρα που μετρούσαν τα όρια και τα κατάφερε! Αν και αυτός ήταν ο πρώτος της Μαραθώνιος τελικά τερμάτισε σε 2:42:55 πιάνοντας “εύκολα” το όριο.

Ωστόσο, η δήλωση της δεν έγινε δεκτή καθώς αυτός ήταν ο καθαρός της χρόνος, ενώ ο μεικτός της ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, 2:54:54. Αυτό συνέβη γιατί ήταν στο δεύτερο κύμα (coral) το οποίο ξεκινά 12 λεπτά αργότερα από το πρώτο, χωρίς όμως να έχει δική του εκκίνηση (άρα ο μεικτός χρόνος των δρομέων έχει αρχίσει να μετράει για 12 λεπτά πριν ξεκινήσουν).

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος προσπάθησε να μεταπείσει την επιτροπή, όμως η απόφαση είναι ξεκάθαρη! Για τις επιδόσεις των δρομέων μετρούν μόνο οι μεικτοί χρόνοι, οι οποίοι είναι και οι επίσημοι!

Σίγουρα, είναι μία σπάνια περίπτωση, όμως να που συμβαίνει. Βέβαια, η ίδια η δρομέας θεωρεί υπεύθυνους τους ανθρώπους του Houston Marathon καθώς δεν έλαβαν υπόψη τους τα ρεκόρ της εντός στίβου σε μικρότερες αποστάσεις και έτσι την έβαλαν στο δεύτερο coral, αποκλείοντας την ουσιαστικά από τους αγώνες επιλογής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο