Μαγική βραδιά για τον κλειστό στίβο αυτή του Σαββάτου 8/2

Παγκόσμια ρεκόρ και μεγάλες επιδόσεις στα μίτινγκ του κλειστού στίβου

Share

Η βραδιά του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου ήταν εντυπωσιακή για τον κλειστό στίβο σε όλο τον κόσμο.

Σίγουρα, η πιο σπουδαία στιγμή ήταν η κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον νεαρό Σουηδό Mondo Duplantis με 6.17μ.! O 20χρονος επόμενος σούπερσταρ του στίβου κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κρατούσε ο Γάλλος Lavillenie με 6.16μ. από το 2014.

Ωστόσο, στο ίδιο μίτινγκ στην πόλη Τορούν της Πολωνίας είχαμε την κατάρριψη ενός ακόμα παγκόσμιου ρεκόρ, σε δρομικό αγώνισμα αυτή τη φορά. Ο λόγος για το 4:01.79 που σημείωσε η 19χρονη Hailu Memlem από την Αιθιοπία που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία Κ20.

Δυτικότερα, και συγκεκριμένα στο κλασικό μίτινγκ Millrose Games στις ΗΠΑ ξεχώρισε ο αγώνας Wanamaker Mile (1 μίλι, δηλαδή 1609μ.). Στις γυναίκες, έγινε μία μεγάλη κούρσα με νικήτρια την Αμερικανίδα Elle Purier η οποία με 4:16.85 σημείωσε εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της.

Εθνικό ρεκόρ όμως πέτυχε και η δεύτερη, η Γερμανίδα Kostanze Klosterhalfen με 4:17.26, όπως και η τρίτη, η απίθανη Βρετανίδα Jemma Reekie με 4:17.88

Η Reekie που τις τελευταίες μέρες έχει πετύχει απίθανα πράγματα πήρε το ρεκόρ της Μ. Βρετανίας από την Σκωτσέζα Laura Muir.

Στο μίλι των ανδρών νικητής ήταν ο Βρετανός Nick o Hare με 3:55.61.

Στο ίδιο μίτινγκ στην κούρσα του ενός μιλίου που προηγήθηκε από το κλασικό Wanamaker Mile, έτρεξε ο Ανδρέας Δημητράκης που με 4:03.10 κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σειρά του, δεν κατάφερε όμως να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ που είχε πετύχει πριν από 20 περίπου μέρες στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο