Μαγική βραδιά για τον κλειστό στίβο αυτή του Σαββάτου 8/2

Παγκόσμια ρεκόρ και μεγάλες επιδόσεις στα μίτινγκ του κλειστού στίβου

Share

Η βραδιά του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου ήταν εντυπωσιακή για τον κλειστό στίβο σε όλο τον κόσμο.

Σίγουρα, η πιο σπουδαία στιγμή ήταν η κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον νεαρό Σουηδό Mondo Duplantis με 6.17μ.! O 20χρονος επόμενος σούπερσταρ του στίβου κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κρατούσε ο Γάλλος Lavillenie με 6.16μ. από το 2014.

Ωστόσο, στο ίδιο μίτινγκ στην πόλη Τορούν της Πολωνίας είχαμε την κατάρριψη ενός ακόμα παγκόσμιου ρεκόρ, σε δρομικό αγώνισμα αυτή τη φορά. Ο λόγος για το 4:01.79 που σημείωσε η 19χρονη Hailu Memlem από την Αιθιοπία που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία Κ20.

Δυτικότερα, και συγκεκριμένα στο κλασικό μίτινγκ Millrose Games στις ΗΠΑ ξεχώρισε ο αγώνας Wanamaker Mile (1 μίλι, δηλαδή 1609μ.). Στις γυναίκες, έγινε μία μεγάλη κούρσα με νικήτρια την Αμερικανίδα Elle Purier η οποία με 4:16.85 σημείωσε εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της.

Εθνικό ρεκόρ όμως πέτυχε και η δεύτερη, η Γερμανίδα Kostanze Klosterhalfen με 4:17.26, όπως και η τρίτη, η απίθανη Βρετανίδα Jemma Reekie με 4:17.88

Η Reekie που τις τελευταίες μέρες έχει πετύχει απίθανα πράγματα πήρε το ρεκόρ της Μ. Βρετανίας από την Σκωτσέζα Laura Muir.

Στο μίλι των ανδρών νικητής ήταν ο Βρετανός Nick o Hare με 3:55.61.

Στο ίδιο μίτινγκ στην κούρσα του ενός μιλίου που προηγήθηκε από το κλασικό Wanamaker Mile, έτρεξε ο Ανδρέας Δημητράκης που με 4:03.10 κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σειρά του, δεν κατάφερε όμως να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ που είχε πετύχει πριν από 20 περίπου μέρες στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν ο Jacob μίλησε για όλα!
Μία πολυδιάστατη συνέντευξη του Jacob Ingebrigtsen
5ο Νάουσα Βέρμιο Trail & 1ο 6 Κορφές
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
15ο Greece Race for the Cure: Race Village
To Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις για όλους στο Ζάππειο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο