Ο David Rudisha “νικητής” της δεκαετίας

Επικράτησε ακόμα και του Eliud Kipchoge

Share

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, πλέον World Athletics, “έτρεξε” έναν διαγωνισμό για τη σπουδαιότερη στιγμή του στίβου την τελευταία δεκαετία.

Μετά από δύο εβδομάδες ψηφοφορίας και συγκρίσεων ανάμεσα σε ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις από το 2010 έως και το 2019, ως”στιγμή της δεκαετίας” αναδείχθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ του Κενυάτη στον τελικό των 800μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Τότε, ο 23χρονος τότε Rudisha είχε αφήσει άφωνο τον κόσμο του στίβου, και όχι μόνο, πραγματοποιώντας έναν ανεπανάληπτο αγώνα τρέχοντας από το πρώτο έως και το τελευταίο μέτρο μόνος του στην κεφαλή της κούρσας.

Ο χρόνος του, 1:40.91 ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό που πιθανόν έμεινε στη συνείδηση του κόσμου είναι πως έσπασε ένα μεγάλο φράγμα, αυτό του 1:41.00, κάτι που θεωρείτο, έως τότε, ακατόρθωτο.

Όπως όλα δείχνουν μάλιστα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν θέλει να επιστρέψει στους Αγώνες καθώς ξεκίνησε και πάλι προπόνηση μετά από μία σχετικά μεγάλη αποχή.

Ο Rudisha άφησε πίσω του πολύ μεγάλες στιγμές, όπως το παγκόσμιο ρεκόρ του Eliud Kipchoge και το 1:59 στο INEOS Challenge, αλλά και αυτό του Wayde Van Niekerk στα 400μ. στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο