Τίτλοι τέλους για την Shalane Flanagan

Η σπουδαία Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος σταματά το “επαγγελματικό” τρέξιμο

Share

Μία από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, η Shalane Flanagan ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση έπειτα από 15 χρόνια επιτυχιών.

Η Flanagan έκανε το όνομα της παγκοσμίως γνωστό το 2008 όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 10.000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες (το οποίο στην πορεία έγινε ασημένιο λόγω τιμωρίας της πρώτης αθλήτριας).

Αργότερα μεταπήδησε στον Μαραθώνιο όπου γνώρισε μεγάλες διακρίσεις: Νικήτρια στη Νέα Υόρκη το 2017 και από μία φορά δεύτερη και μία τρίτη στην ίδια πόλη, ενώ το 2014 ήταν τρίτη στο Βερολίνο πετυχαίνοντας και το ατομικό της ρεκόρ με 2:21:14. To 2012 ήταν 10η στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ το 2016 ήταν έκτη στο Ρίο.

H Flanagan ανακοίνωσε την απόφαση της μέσω δύο ποστ στο Instagram με ένα κείμενο άκρως συγκινητικό. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, στους κόπους της και τα σπασμένα οστά, τένοντες και νύχια όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους δρομείς σαν προπονήτρια στον γνωστό σύλλογο Nike Bowerman Track Club.

Δεν ξέχασε βέβαια να ευχαριστήσει τους πέντε προπονητές που συνεργάστηκε αλλά και τους συναθλητές και συναθλήτριες που είχε έναν – έναν!

Η 38χρονη Αμερικανίδα είναι παντρεμένη με τον Steven Ashley Edwards, παλαιότερο αθλητή του στίβου και μαζί έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά. Μαζί με την συναθλήτρια της  Elyse Kopecky έχουν εκδόσει δύο βιβλία για το τρέξιμο και τη διατροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο