Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 41η Ειρηνοδρομία!

Ισχυρό μήνυμα Ειρήνης έστειλαν πάνω από 2.000 δρομείς στον Άγιο Δημήτριο

Share
41h-eirinodromia

Την Κυριακή 19 Μαΐου έγινε με μεγάλη επιτυχία, η 41η Ειρηνοδρομία, με αγώνες δρόμου στα 2,5 στα 5 και στα 10 χλμ καθώς και μία διαδρομή ευαισθησίας 1 χλμ για τα ΑμεΑ. Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τους 2000 δρομείς.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, τα έσοδα από τους χορηγούς και τις συμμετοχές των δρομέων, μετά από την κάλυψη των εσόδων της Ειρηνοδρομίας  θα διατεθούν στα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου.      

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Στέλιος Μαμαλάκης, έκανε ειδική αναφορά στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των  Ελλήνων του Πόντου, που συνέπεσε με την Ειρηνοδρομία: «Η επέτειος αυτή είναι μια μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια ιστορία! Δεν ξεχνάμε! Τιμούμε τη θλιβερή επέτειο, η οποία παράλληλα ενισχύει το μήνυμα της Ειρηνοδρομίας, ειδικά ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, σε λίγους μήνες στο Παρίσι,  που καθιστά επίκαιρο το διαχρονικό αίτημα για Ολυμπιακή Εκεχειρία».

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ο οποίος έτρεξε στη διαδρομή των 2,5 χλμ, αναφέρθηκε, επίσης στους πολλούς και μεγάλους  χορηγούς της Ειρηνοδρομίας καθώς και στους σημαντικούς χορηγούς επικοινωνίας που: «μας τιμούν με τη συμμετοχή τους σ΄ αυτή τη γιορτή της Ειρήνης. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς. Χωρίς τη στήριξη τους δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους:

  • Πλατινένιους Χορηγούς: Athens Metro Mall, Cosmote, efood, MAX Stores
  • Μεγάλους Χορηγούς: affidea, ΡΕΑ, EVIOL, STAGER ELEVATORS
  • Χορηγούς: Αξιων Κέντρο Ξένων Γλωσσών, Alterlife Αγίου Δημητρίου, ΙΟΛΗ, BOdetails, City Doctors, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων
  • Υποστηρικτές: Α Πρόληψις, Ερρίκος Ντυνάν, Καραμολέγκος
  • Χορηγούς Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, ΑΛΦΑ, Τα Νέα, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΦΣΥΝ, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, RunnerMagazine.gr, 94FM, Gazzetta, G Women, SportTime, cityhub, iRun και POLITIS GROUP.

Ο Στέλιος Μαμαλάκης ευχαρίστησε ακόμα τους εθελοντές της Ειρηνοδρομίας, τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Δήμου και ειδικότερα στα τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Καθαριότητας – Πράσινου και Δημοτικής Αστυνομίας που εργάστηκαν εντατικά για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τους μαθητές, τους πολίτες, τους ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες που πήραν μέρος.      

Στην Ειρηνοδρομία παρέστησαν και βράβευσαν τους νικητές: Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αγωνίστηκε στο δρόμων των 2,5 χλμ, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, η Βουλεύτρια  Νότιου Τομέα Αθηνών: της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αντιπεριφεριεάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος,  ο οποίος έτρεξε και στον αγώνα των 5 χλμ. 

Οι νικητές

Νικητής στον αγώνα των 10χλμ. αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Αλεβίζος με 36:50. Ο Βασίλειος Φούκας ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 39:05 και ο Ιωάννης Γκινόπουλος στην τρίτη θέση με 39:56.

Στις γυναίκες το νήμα έκοψε πρώτη η Αντιγόνη Γεωργιάδη με 44:50, ενώ η Αγγελική Χατζηρήγα ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 46:17 και η Δήμητρα Κούγια στην τρίτη θέση με 48:42.

Στον αγώνα των 5χλμ. ο Δημήτρης Συμεωνίδης τερμάτισε πρώτος με 17:22. Κωνσταντίνος Δούρος και Μάριος Μάντζος συμπλήρωσαν την τριάδα με 17:32 και 18:02 αντίστοιχα.

Τη νικήτρια τριάδα στις γυναίκες αποτέλεσαν οι Παναγιώτα Δημακάκου (22:30), Βίνα Λαμπροπούλου (23:14) και Αγγελική Κουρεμένου (24:32).

Οι νικητές στον αγώνα των 2,5χλμ. ήταν οι:
Αγόρια: 1ος Σπύρος Παπαγεωργίου, 2ος Ραφαήλ Βασιλάκης, 3ος Ανδρέας Ρουποτιάς
Κορίτσια: 1η Ευγενία Δημοπούλου, 2η Gnana Rihab, 3η Άννα Κριλη

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες, αθλητές του δρομικού κινήματος, μαθητές,  εκπρόσωποι του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο πολυνίκης μαραθωνοδρόμος, Τεχνικός Δ/ντης All About Running – Runner Νίκος Πολιάς.

41h-eirinodromia

Για περισσότερες πληροφορίες και τα αποτελέσματα της Ειρηνοδρομίας δείτε στην ιστοσελίδα: https://eirinodromia.gr/races/

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Παναγούλεια 2024 που γίνονται στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Anthofito Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Μάγεψε η Hodgkinson στο Diamond League του Λονδίνου
Δείτε τι έγινε στο Diamond League του Λονδίνου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι μεγάλοι τελικοί, ώρες και ημέρες
Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεγάλων τελικών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο