Είναι επίσημο: Kipchoge vs Bekele στο Παρίσι!

Aνυπομονείτε;

Share

Λίγο πολύ το περιμέναμε, όμως, είναι πλέον και επίσημο: Ο Kenenisa Bekele και o Eliud Kipchoge θα βρεθούν αντιμέτωποι στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι!

Πρόκειται για μία μονομαχία γιγάντων καθώς οι δύο τους… παλεύουν για το ποιος είναι ο κορυφαίος στους δρόμους αντοχής.

Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι κορυφαίοι – και ίσως και πιο γρήγοροι τη δεδομένη στιγμή – δρομείς που θα λάβουν μέρος στον ολυμπιακό Μαραθώνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η παρουσία και των δύο αποτελεί ατραξιόν.

Άλλωστε είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο αγώνισμα των 42,195μ. καθώς πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο ο Bekele είχε αποσυρθεί!

Θυμίζουμε πως ο μεν Bekele έχει στην κατοχή του πέντε ολυμπιακά μετάλλια, τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο, δεν έχει όμως αγωνιστεί ποτέ σε Ολυμπιακό Μαραθώνιο, ενώ ο Kipchoge είναι ο νικητής των δύο περασμένων διοργανώσεων στον Μαραθώνιο έχοντας συνολικά τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια (έχει ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στα 5.000μ.).

Κι όλα αυτά ενώ ο Kenenisa έχει πατήσει τα 42, αν και πρόλαβε κι έτρεξε στο Λονδίνο ένα 2:04:15, ενώ ο Kipchoge βαδίζει προς τα 40 τον ερχόμενο Νοέμβριο!

Nα αναφέρουμε ακόμα πως η υπόλοιπη ομάδα της Αιθιοπίας αποτελείται από τον νικητή της Βοστόνης, Sisay Lemma και τον νικητή στην Σεβίλλη Deresa Geleta, ενώ στις γυναίκες θα αγωνιστεί η κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ, Tigst Assefa (επιστρέφει στους Αγώνες μετά το 2016 όπου είχε τρέξει 800μ.), η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Amane Beriso, και η  Megertu Alemu

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτη γκάφα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 - Το βίντεο
Ο νεαρός 200άρης βιάστηκε να κόψει ταχύτητα…
Anthofito Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο