O 47χρονος Reyes Estévez έτρεξε τα 10χλμ. σε 28:56!

Η αλεπού ξαναχτύπησε!

Share

Ίσως τον θυμάστε ως “αλεπού” αφού έτσι ήταν το “παρατσούκλι” του όταν αγωνιζόταν από τη δεκαετία του ’90 ως επαγγελματίας δρομέας.

Ο Reyes Estévez στα 47 του… ξαναχτύπησε με μία εντυπωσιακή επίδοση σε αγώνα δρόμου 10χλμ. στην Μαδρίτη όπου μάλιστα κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 8.500 συμμετέχοντες.

Ο Ισπανός κάλυψε την απόσταση σε 28:56, επίδοση που είναι πιο γρήγορη από το Παγκόσμιο ρεκόρ της ηλικιακής του κατηγορίας, ωστόσο, δεν θα μετρήσει καθώς η διαδρομή του αγώνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις αναγνώρισης.

Ο Reyes Estévez υπήρξε ένας σπουδαίος 1.500άρης με δύο Ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα σε Παγκόσμιο – το ένα μάλιστα στην Αθήνα το 1997 – , και ήταν μία πραγματική “αλεπού” καθώς φημιζόταν για τις έξυπνες τακτικές τους στους αγώνες.

Ο Ισπανός είχε ακόμα πολλές διακρίσεις στον κλειστό στίβο (ένα ασημένιο σε παγκόσμιο και δύο χάλκινα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), αλλά ήταν ικανός και στον ανώμαλο δρόμο, ενώ είχε ατομική επίδοση στα 1.500μ. 3:30.47.

Πλέον εξακολουθεί να τρέχει, αλλά και να προπονεί στην Χιρόνα της Ισπανίας, από όπου και κατάγεται, σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις παρά τα 47 του χρόνια!

Μάλιστα φέτος έχει τρέξει τον Μαραθώνιο σε 2:21:43 και τον Ημιμαραθώνιο σε 1:07:05!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων στο Βουκουρέστι
Δείτε τις επιδόσεις των μελών του συλλόγου
3ο ELLE RUN 2024 #savetheplanet
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο