Πάρε μέρος στο Support Project

Ένα πλούσιο πακέτο παροχών για δρομείς εντελώς δωρεάν!

Share

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά ένα πρωτοποριακό Project και ζητά τη βοήθεια των δρομέων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μελέτη που εκπονεί το Τμήμα Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης με επικεφαλής κορυφαίους καθηγητές και έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεικτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της υπερπροπόνησης.

Στο πλαίσιο τoυ project, οι ερευνητές αναζητούν δρομείς παρέχοντας τους πλήρη αθλητικό έλεγχο για δύο χρόνια, καθώς κι έκτακτους ελέγχους όποτε οι δρομείς διαγνώσουν ανεξήγητη πτώση της απόδοσης ή κόπωση. Οι έλεγχοι αυτοί κοστίζουν πάνω από 700 ευρώ και τα αποτελέσματά τους θα είναι απολύτως εμπιστευτικά.

Η ομάδα των ερευνητών αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων, όπως εργοφυσιολόγους, ειδικούς στην αθλητική βιοχημεία, ενδοκρινολόγους, διατροφολόγο, φυσικοθεραπευτή, ορθοπαιδικό, ακτινολόγο, καρδιολόγο καθώς και αθλητικούς ψυχολόγους.

Έτσι, θα υπάρχει διατροφολογική παρακολούθηση, εργομετρική αξιολόγηση (Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου, Δρομική Οικονομία κλπ.), αξιολόγηση της μυϊκής δύναμης, σωματομετρικές αξιολογήσεις (ποσοστό λίπους, βάρους κ.ά.), μέτρηση μεταβολισμού, αιματολογικές εξετάσεις, ενδοκρινολογικός έλεγχος, αξιολόγηση της ικανότητας συγκέντρωσης, προσοχής και μνήμης καθώς και ανοιχτή επικοινωνία με την ερευνητική ομάδα.

Η συμμετοχή αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους δρομείς να ανεβάσουν το επίπεδο της προπόνησής τους, έχοντας ανά τακτά διαστήματα χρήσιμα δεδομένα για την κατάστασή της υγείας και της απόδοσής τους και μάλιστα δωρεάν, βοηθώντας παράλληλα το επιστημονικό έργο των ερευνητών.

Δηλώστε συμμετοχή στο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Βοστόνης 2021: Οι 3 ηρωίδες
Ένα βίντεο που θα θυμάστε για πάντα. Δείτε πώς 3 δρομείς πήραν στα χέρια μία τραυματισμένη δρομέα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 2021.
Ο Μαραθώνιος της Μαρίας από τον easy 97,2
5 Μαραθώνιοι σε 5 ημέρες από την ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Κωνσταντάκη
UA HOVR MEGA 2 CLONE
1:1 FIT FOR EVERY RUNNER
Back to Top