Πάρε μέρος στο Support Project

Ένα πλούσιο πακέτο παροχών για δρομείς εντελώς δωρεάν!

Share

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά ένα πρωτοποριακό Project και ζητά τη βοήθεια των δρομέων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μελέτη που εκπονεί το Τμήμα Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης με επικεφαλής κορυφαίους καθηγητές και έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεικτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της υπερπροπόνησης.

Στο πλαίσιο τoυ project, οι ερευνητές αναζητούν δρομείς παρέχοντας τους πλήρη αθλητικό έλεγχο για δύο χρόνια, καθώς κι έκτακτους ελέγχους όποτε οι δρομείς διαγνώσουν ανεξήγητη πτώση της απόδοσης ή κόπωση. Οι έλεγχοι αυτοί κοστίζουν πάνω από 700 ευρώ και τα αποτελέσματά τους θα είναι απολύτως εμπιστευτικά.

Η ομάδα των ερευνητών αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων, όπως εργοφυσιολόγους, ειδικούς στην αθλητική βιοχημεία, ενδοκρινολόγους, διατροφολόγο, φυσικοθεραπευτή, ορθοπαιδικό, ακτινολόγο, καρδιολόγο καθώς και αθλητικούς ψυχολόγους.

Έτσι, θα υπάρχει διατροφολογική παρακολούθηση, εργομετρική αξιολόγηση (Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου, Δρομική Οικονομία κλπ.), αξιολόγηση της μυϊκής δύναμης, σωματομετρικές αξιολογήσεις (ποσοστό λίπους, βάρους κ.ά.), μέτρηση μεταβολισμού, αιματολογικές εξετάσεις, ενδοκρινολογικός έλεγχος, αξιολόγηση της ικανότητας συγκέντρωσης, προσοχής και μνήμης καθώς και ανοιχτή επικοινωνία με την ερευνητική ομάδα.

Η συμμετοχή αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους δρομείς να ανεβάσουν το επίπεδο της προπόνησής τους, έχοντας ανά τακτά διαστήματα χρήσιμα δεδομένα για την κατάστασή της υγείας και της απόδοσής τους και μάλιστα δωρεάν, βοηθώντας παράλληλα το επιστημονικό έργο των ερευνητών.

Δηλώστε συμμετοχή στο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλληνες σε Βαρσοβία και Μαδρίτη
Δείτε τις επιδόσεις τους
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ στον 17ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» αγκαλιάζει όλους τους δρομείς και υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο