Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Τα κατάφερε και πάλι ο Μίλτος

Share

Το χρυσό μετάλλιο που του έλειπε κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Έλληνας άλτης, πρωταθλητής Ευρώπης και Χρυσός Ολυμπιονίκης, ξεκίνησε δυναμικά στον μεγάλο τελικό του άλματος σε μήκος με επίδοση 8.50μ. από την πρώτη του προσπάθεια.

Ωστόσο, ο Τζαμαϊκανός Pinnock απάντησε με 8.52μ. με τον Τεντόγλου να μένει δεύτερος λόγω χειρότερης δεύτερης προσπάθειας (είχε 8.39μ., αντί του 8.40 του Pinnock).

Τελικά στην τελευταία του προσπάθεια έδειξε και πάλι τα δόντια του και με άλμα στα 8.52μ. πήρε το χρυσό που είναι και το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση μετά το χάλκινο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως του αρκούσε κι ένα άλμα στα 8.41μ. για να πάρει το χρυσό, όμως ο Μίλτος ήθελε καθαρή πρωτιά και πραγματικά… πέταξε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια!

Πολύ δυνατά 800άρια

Το απόγευματινό πρόγραμμα της έκτης ημέρας είχε τους ημιτελικούς των 800μ. των ανδρών με τα μεγάλα φαβορί (Wanyoni, Moula, Arop, Sedjati) να παίρνουν το εισιτήριο μετά από πολύ γρήγορες κούρσες. Άλλωστε η πρόκριση έκλεισε στο 1:44.23.

Είχε ακόμα τον προκριματικό των 5.000μ. σε δύο σειρές με τα μεγάλα ονόματα να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το βράδυ της Κυριακής και τον μεγάλο τελικό.

Μεγάλος απών ήταν ο Joshua Cheptegei, ο οποίος τελικά δεν κατέβηκε, κι έτσι πλέον ο Jacob Ingebrigtsen, οι Αιθίοπες Aregawi, Kejelcha και Gebriwhet, αλλά και ο Ισπανός Katir είναι αναμφίβολα τα μεγάλα φαβορί. Aπό κοντά, φυσικά, και οι Κενυάτες Krop και Kipkurui, ενώ την πρόκριση πήρε και ο Νορβηγός Nordas, αθλητής που ήταν τρίτος στα 1.500μ.

Το πάλεψε η Εμμανουηλίδου

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η 20χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον ημιτελικό των 200μ. κατέλαβε συνολικά την 22η θέση με 23.15 και έκλεισε με πολύ καλό τρόπο την χρονιά και την πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση.

Στον ίδιο ημιτελικό πολύ καλή παρουσία είχε η νεαρή Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία με 22.73 ήταν 15η στο σύνολο.

Εντυπωσιακός τελικός στα 100μ. εμπόδια

Σχεδόν όλες μαζί έπεσαν οι αθλήτριες στον τελικό των 100μ. με εμπόδια με την Τζαμαϊκανή Danielle Williams να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με 12.43.

Ο στα 400μ.

Έγινε και ο τελικός των 400μ. των ανδρών με τον 22χρονο Tζαμαϊκανό Antonio Watson να κατακτά τελευταία στιγμή το χρυσό με 44.22 παίρνοντας ουσιαστικά την μπουκιά από το στόμα του Βρετανού HudsonSmith που έμεινε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός Hall, ενώ ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ, Wayde Van niekerk έμεινε όγδοος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος χώρος για το IRONMAN® 70.3® Greece 2024
Η μεγάλη τριαθλητική διοργάνωση πηγαίνει Μαραθώνα
Zagori Mountain Running 2024
Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο