Θρίαμβος Cheptegei στα 10.000μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Μεγάλη νίκη για τον Ουγκαντέζο – Δείτε τι έγινε τη 2η ημέρα

Share

Ο Joshua Cheptegei ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό των 10.000μ. των ανδρών που έγινε τη δεύτερη ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Βουδαπέστη.

Η κούρσα ουσιαστικά ήταν μία μάχη τακτικής των ομάδων της Κένυας, της Αιθιοπίας και της λαβωμένης Ουγκάντας καθώς ο Jacob Kiplimo αποσύρθηκε λίγες μέρες πριν λόγω τραυματισμού.

Η Ουγκάντα αρχικά “χρησιμοποίησε” τον νεαρό Ayeko για να δώσει το δικό της, όχι πολύ γρήγορο, ρυθμό όμως μετά τα πρώτα 5.000μ. όλα άλλαξαν. Kι επίσης ο Ayeko εγκατέλειψε.

Τη σκυτάλη στην κορυφή έπαιρναν πότε οι Αιθίοπες με τους Aregawi και Barega, πότε οι Κενυάτες με τους Ebenyo και Kibet, ενώ ο Cheptegei ακολουθούσε τις αλλαγές.

Τελικά 500μ. πριν το τέλος ο Ουγκαντέζος κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ σε 5.000 και 10.000μ. – μην ξεχνιόμαστε… – έκανε την κίνηση του και με ένα ουσιαστικά παρατεταμένο σπριντ έφτασε στη μεγάλη νίκη με 27:51.42.

Ο Cheptegei που έκανε τρία τα χρυσά του μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, και μάλιστα σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις, τις επόμενες ημέρες θα διεκδικήσει ένα ακόμα στα 5.000μ., ενώ κάλυψε την τελευταία στροφή σε 53.4 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Daniel Ebenyo πραγματοποιώντας μία μίνι έκπληξη λόγω νεαρής ηλικίας με 27:52.60, ενώ τρίτος ήταν ο Selemon Barega με 27:52.72, ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί.

Ο Aregawi έμεινε τέταρτος εκτός μεταλλίων για την Αιθιοπία, αθλητής που πολλοί πόνταραν για το χρυσό, πέμπτος ήταν ο Benar Kibet από την Κένυα και έκτος ο Mo Ahmed από τον Καναδά.

Τα αποτελέσματα

Άνετα ο Jacob, έξω ο Katir και ο Cheruiyot

Στα 1.500μ. των ανδρών είχαμε τον ημιτελικό με όλα τα μεγάλα ονόματα να περνούν στον τελικό πλην δύο πολύ μεγάλων φαβορί, τον Ισπανό Mohamed Katir και τον Κενυάτη Cheruiyot.

Aπό την άλλη, ο Jacob Ingebrigtsen έκανε και πάλι επίδειξη δύναμης περνώντας με άνεση στον μεγάλο τελικό και μοιάζει δύσκολο να χάσει το χρυσό.

Στις γυναίκες, και τα 1.500μ. όλα τα φαβορί πέρασαν, δηλαδή η Faith Kipyegon, η Sifan Hassan, η Laura Muir και η νεαρή Αιθιοπέζα Welteji και αναμένουμε μία σπουδαία κούρσα στον μεγάλο τελικό.

Σούπερ στα 100μ.

Στον μεγάλο τελικό των 100μ. νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Noah Lyles με χρόνο 9.83, φέρνοντας το 12ο μετάλλιο για τις ΗΠΑ στην ιστορία των Πρωταθλημάτων.

Καλή εμφάνιση η Ντρισμπιώτη στο βάδην

Το πρωί είχαμε τα 20χλμ. βάδην των γυναικών όπου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε την 15η θέση με 1:30.19, ένα καλό πλασάρισμα καθώς το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Η 23χρονη Κυριακή Φιλτισάκου ήταν 37η με 1:37.51, ενώ η Χριστίνα Παπαδοπούλου τελικά δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

θυμηθείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα των αγώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8th Kallithea Night Run
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
ΟΑ Παρίσι 2024: Οι αγώνες του 50/50
Η πρώτη διοργάνωση με ίση συμμετοχή ανδρών-γυναικών
Η ΟΝ πρωτοπορεί με την τεχνολογία LightSpray™!
Πολύ… μπροστά τα νέα μοντέλα της εταιρείας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο