Η Gudaf Tsegay νικήτρια στα 10.000μ. – Έπεσε στην τελική ευθεία η Sifan Hassan

Δείτε τι έγινε στον μεγάλο τελικό

Share
Gudaf Tsegay

O τελικός των 10.000μ. των γυναικών άνοιξε την αυλαία των τελικών όπως παραδοσιακά συμβαίνει στα αγωνίσματα δρόμου αντοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Εκεί είδαμε μία σπουδαία κούρσα τακτικής όπου έπαιξαν ρόλο οι ομαδικές τακτικές – κυρίως Κένυα και Αιθιοπία – αλλά και η ταχύτητα στο τέλος.

Τελικά, μεγάλη νικήτρια και Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Gudaf Tsegay σε 31:27.18 μετά από μία μάχη σώμα με σώμα στην τελική ευθεία με την Sifan Hassan. Μάλιστα η Ολλανδέζα από την πίεση της Tsegay δεν άντεξε και έπεσε 20μ. πριν τον τερματισμό χάνοντας το μετάλλιο.

Σαν αποτέλεσμα και τα τρία μετάλλια πήγαν στην Αιθιοπία καθώς ακολούθησαν η Letesenbet Gidey και η Ejgayeju Taye σε 31:28.16 και 3:28.31 αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα για την μικροσκοπική Tsegay καθώς είχε κερδίσει και πέρυσι στο Όρεγκον τα 5.000μ., αγώνισμα στο οποίο βέβαια θα λάβει μέρος και τώρα στην Βουδαπέστη.

Τέταρτη ήταν η Κενυάτισσα Kimais, πέμπτη η Alicia Monson που το πάλεψε για το μετάλλιο αλλά δεν είχε την ταχύτητα των υπόλοιπων στα τελευταία 300μ., και έκτη η Ngetich πάλι από την Κένυα.

Φυσικά, οι επιδόσεις δεν ήταν σπουδαίες, καθώς στο πρώτο μισό της κούρσας ο ρυθμός ήταν αρκετά αργός αφού όλες οι δρομείς “μετρούσαν” τις αντιπάλους τους.

Σε ό,τι αφορά την Hassan που επέλεξε σε όλη την κούρσα να μείνει πίσω (βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) και να επιτεθεί στα τελευταία 400μ., αν και 200μ. πριν τον τερματισμό φάνηκε ότι θα επικρατήσει, τελικά δεν άντεξε την πίεση της Tsegay με αποτέλεσμα να “σφίξει” και να έχει την πτώση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ωστόσο, οι σκηνές όπου αγκαλιαζόταν με τις υπόλοιπες αθλήτριες, και κυρίως αυτές της Αιθιοπίας, λίγο μετά την πτώση, αποτελούν διαφήμιση για τον αθλητισμό.

Τα αποτελέσματα

Στα υπόλοιπα

Είχαμε ακόμα προκριματικούς αγώνες στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια με τα δύο μεγάλα φαβορί τον Μαροκινό Soufiane El Bakkali και τον Αιθίοπα Lamecha Girma να παίρνουν πολύ εύκολα τα εισιτήρια για τον τελικό.

Παρόμοια, και στα 1.500μ. πέρασαν όλα τα φαβορί με πρώτο και καλύτερο τον Jacob Ingebrigtsen, ο οποίος μάλιστα πέτυχε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ σε προκριματικά με 3:33.94!

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο