4η Κάσσου, 6η η Λαβασά στα 10.000μ. στο Ευρωπαϊκό Κ23

Πολύ καλή παρουσία από τις Ελληνίδες δρομείς

Share

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες στον τελικό των 10.000μ. των γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23.

Η Μαρία Κάσσου τόλμησε αρκετά και βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο ακολουθώντας τις πρωτοπόρους δρομείς και ήταν για πολλή ώρα στην τρίτη θέση. Ωστόσο δεν άντεξε μέχρι τέλους και έχασε στην τελευταία στροφή το μετάλλιο από την Ιταλίδα Aurora Bado.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση σε 34:20.52, ενώ πέρασε τα 5.000μ. σε 16:53.82.

Η Δάφνη Λαβασά από την άλλη έτρεξε λίγο πιο συντηρητικά ακολουθώντας πιο πίσω το πρωτοπόρο γκρουπ και στο τελευταίο τριάρι πέρασε αρκετές δρομείς για να τερματίσει σε 34:36.71 στην έκτη θέση. Πέρασε τα 5.000μ. σε 17:03.81 και παρά το ότι ο ρυθμός της έπεσε, “μάζεψε” αρκετές θέσεις για να φτάσει στην έκτη θέση.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βρετανίδα Goodall σε 33:16:45 με τις Ιταλίδες Nestola και Bado να ακολουθούν σε 33:17.51 και 34:12.75 αντίστοιχα σε μία κούρσα τακτικής αφού Goodall και Nestola μετά το δεύτερο 5άρι ανέβασαν ρυθμό και δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης. Το μόνο που δεν ήταν σίγουρο ήταν ποια θα έπαιρνε το χρυσό, ωστόσο η Βρετανίδα στο τελευταίο 400άρι ήταν αρκετά πιο δυνατή και έφτασε στη νίκη.

Όπως και να έχει ήταν εξαιρετική η παρουσία τους καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας βρέθηκε με δύο αθλήτριες στον τελικό των 10.000μ. και μάλιστα στην πρώτη εξάδα!

Mάλιστα, η Μαρία Κάσσου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση και σε δύο χρόνια καθώς είναι μόλις 20 ετών.

Θυμηθείτε πώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση η Γεωργία Δεσπολλάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πραγματοποιήθηκε το 2ο“OlympicDay” Park
Μία Γιορτή για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό!
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων στο Βουκουρέστι
Δείτε τις επιδόσεις των μελών του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο