Ρεκόρ στο Beer Mile η Houlihan αλλά δεν ήταν πρωταθλήτρια – Οι νικητές

Share

Είναι μία αγαπημένη διοργάνωση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και φέτος πραγματοποιήθηκε με νέα ρεκόρ.

Το Beer Mile World Classic έγινε στο Σικάγο το Σάββατο 1 Ιουλίου και επεφύλασσε ένα νέο δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες.

Το ρεκόρ αυτό έγινε από την Shelby Houlihan, την κάτοχο των εθνικών ρεκόρ σε 1.500 και 5.000μ. στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, μίας και η Houlihan είναι ακόμα τιμωρημένη λόγω ντόπινγκ, οι διοργανωτές της έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστεί, αλλά όχι να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τις ομοσπονδίες στίβου και είναι εντελώς ανεξάρτητη, ωστόσο, πιθανόν οι διοργανωτές δεν ήθελαν να προκαλέσουν τις υπόλοιπες συμμετέχουσες.

Η Houlihan κατάφερε να τρέξει το μίλι (1.609μ.) και να πιεί από μία μπύρα πριν από κάθε στροφή σε 5:43. και να γίνει η πρώτη γυναίκα που σπάει τα 6 λεπτά στο ξεχωριστό αυτό αγώνισμα.

Στο πρωτάθλημα τώρα, νικητές αναδείχθηκαν ο Καναδός Colley Bellemore στους άνδρες και η Elizabeth Laseter στις γυναίκες σε 4:30 και 6:03 αντίστοιχα.

Το Beer mile ουσιαστικά αποτελείται από έναν αγώνα 1.609 μέτρων (4 στροφές και κάτι) όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να καταναλώσουν μία μπύρα πριν από κάθε στροφή (μία πριν την εκκίνηση και ακόμα τρεις) με ελάχιστη ποσότητα τα 340ml και τουλάχιστον 5% περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
RUN TOGETHER ATHENS 2023: Κανονικά στο ΟΑΚΑ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ
Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2023
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο