Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στίβου

Στόχος η παραμονή στην πρώτη κατηγορία

Share

Η Εθνική μας ομάδα ξεκινά την Παρασκευή 23 Ιουνίου την προσπάθεια της να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων.

Ο στόχος μπορεί να μην είναι εύκολος, δεν είναι όμως και ακατόρθωτος με την ελληνική ομάδα να έχει ταξιδέψει στη Σιλέσια με μια νεανική ομάδα που σίγουρα θα αποτελέσει το μέλλον του ελληνικού στίβου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της ομάδας είναι 24 χρονών, ενώ φυσικά στη σύνθεση της βρίσκονται και κορυφαίοι και έμπειροι πρωταθλητές. 

(από segas.gr)

Δρόμοι μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Στα αγωνίσματα των δρόμων αντοχής και ημιαντοχής έχουμε τις εξής συμμετοχές. Στην παρένθεση θα δείτε την ημέρα και την ώρα που διεξάγεται το αγώνισμα:

Στα 5.000μ. η Μαρία Κάσσου (Παρασκευή 18:55) θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατόν απέναντι σε σπουδαίες αθλήτριες.

Στο ίδιο αγώνισμα, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πιο έμπειρος Μάριος Αναγνώστου (Κυριακή, 17:35).

Στα 1.500μ. ο Σέργιος Διακοστεφανής θα κάνει την προσπάθειά του απέναντι σε πολύ γρήγορους (Παρασκευή, 17:10), ομολογουμένως, αντιπάλους, ενώ αναπληρωματικός είναι ο Παναγιώτης Πετρουλάκης.

Η Δάφνη Λαβασά θα τρέξει στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών (Κυριακή, 18:15).

Στα 800μ. ο νεαρός Χάρης Ξενιδάκης (Παρασκευή, 19:28) θα πάρει θέση εκκίνηση της δεύτερης σειράς από τον τρίτο διάδρομο και έχει την 16η επίδοση από όσους μετέχουν με φετινό ρεκόρ στο 1:49.53.

H Γεωργία Mαρία Δεσπολλάρη θα κάνει κι αυτή το ντεμπούτο της στη διοργάνωση στο αγώνισμα των 800μ. (Σάββατο, 16:50).

Τέλος, στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια για την Ελλάδα θα αγωνιστούν ο Νέστορας Κολιός (Παρασκευή 19:55) και η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Κυριακή, 17:00) με στόχο φυσικά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Νέο μοντέλο

Η διοργάνωση από φέτος ακολουθεί ένα νέο μοντέλο διεξαγωγής καθώς και οι τρεις όμιλοι – κατηγορίες πραγματοποιούνται στην ίδια διοργάνωση και στο ίδιο μέρος.

Έτσι, στις αρχές της εβδομάδας έγιναν οι αγώνες για την 3η κατηγορία (και πιο αδύναμη) όπου πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ιρλανδία, και στη συνέχεια έγιναν οι αγώνες της 2ης κατηγορίας με πρωταθλήτρια χώρα την Ουγγαρία.

Στην πρώτη κατηγορία που αγωνίζεται και η χώρα μας, λαμβάνουν μέρος συνολικά 16 ομάδες με την πρώτη να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και τις τρεις τελευταίες να υποβιβάζονται στην 2η κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12oς Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ: Όλα τα νέα
Από το Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ. η διάθεση των τελευταίων θέσεων!
Φορμάρισμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Κάνε το ιδανικό φορμάρισμα και σάρωσε στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο