Συκάρειος Δρόμος 2023: Τίμησαν τον Αντώνη Συκάρη!

Share
Συκάρειος Δρόμος 2023

Με επιτυχία ο αγώνας για τον σπουδαίο ορειβάτη

Ήταν ένας ξεχωριστός και συμβολικός αγώνας προς τιμήν του Αντώνη Συκάρη, του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη που στις 12 Απριλίου 2022, και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Dhaulagiri, απεβίωσε καθώς βρισκόταν στα 7.400 μέτρα.

Ο Δήμος Διονύσου πήρε την πρωτοβουλία, λοιπόν, να διοργανώσει σε συνεργασία με την οικογένεια Συκάρη, αυτόν τον αγώνα την Κυριακή 4 Ιουνίου, στην αγαπημένη διαδρομή του ορειβάτη στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε αναλάβει η My Race.

Μεγάλη ανταπόκριση

Αν και η απόφαση για τη διοργάνωση του αγώνα πάρθηκε λίγες εβδομάδες πριν τον αγώνα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς περισσότεροι από 350 δρομείς δήλωσαν συμμετοχή στις δύο αποστάσεις των 12 και 5χλμ. Οι διαδρομές, αν και σε μεγάλο μέρος τους κινήθηκαν στην περιοχή που πλήγηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές εντυπωσίασαν τους δρομείς.

Πρώτος στον μεγάλο αγώνα των 12χλμ. ήταν ο Δημήτρης Λινάρδος σε 44:51 με τους Δημήτρη Ροντόπουλο και Δημήτρη Πρίφτη να ακολουθούν, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Γεωργία Λαλιώτη σε 58:27 με τις Αθήνα Χατζηστύλη και Βασιλική-Άρτεμις Ξενοπούλου να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο νικητής του 1ου Συκάρειου Δρόμου 12 χλμ. Δημήτρης Λινάρδος λίγο πριν τον τερματισμό!

Στα 5χλμ. την πρώτη θέση κατέλαβε ο Άγγελος Λαμπρίδης σε 21:16, κι ακολούθησαν ο Νικόλαος Δημητρακάκης και ο Δημήτρης Παπατσάκωνας.

Στις γυναίκες, οι οποίες ήταν περισσότερες από τους άνδρες στη συγκεκριμένη απόσταση (!), πιο γρήγορη ήταν η Αντιγόνη-Χαριέσσα Βασιλοπούλου σε 25:57, ενώ η Ελένη Κρητικοπούλου ήταν δεύτερη και η Μαρισόφη Μπαμπίλη τρίτη.

Oι νικήτριες των 5χλμ.

Η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη Πόπη και τα παιδιά του Γιάννης και Βιολέττα μαζί με τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Χρήστο Πέππα και τον εντεταλμένο αθλητικών διοργανώσεων Παναγή Λουκάτο, ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια όλων των δρομέων, αλλά και να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Διονύσου, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Νεκτάριος Πίλτσης και το μέλος Σταύρος Καδήθης που συμμετείχαν στην διαδικασία των απονομών.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Από αριστερά: Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Χρήστος Πέππας, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τους νικητές του αγώνα των 12 χλμ. Δημήτρη Πρίφτη (3ος), Δημήτρη Λινάρδο (1ος) και Δημήτρη Ροντόπουλο (2ος) τα παιδιά του Αντώνη Συκάρη, Γιάννη και Βιολέττα, τη σύζυγό του Πόπη και τον εντεταλμένο αθλητικών διοργανώσεων Παναγή Λουκάτο.

φωτογραφίες: Δημήτρης Μαρίνης – runnermagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο