Νορβηγία: Δύο ακόμα δρομείς “παιδιά – θαύματα”

Και οι Νορβηγοί συνεχίζουν…

Share

Κι άλλα ταλέντα από την σκανδιναβική χώρα

Έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα και πολύ αναλυτικά στο Νορβηγικό μοντέλο προπόνησης, κι έχουμε δει ήδη αρκετούς πολύ ελπιδοφόρους Νορβηγούς, αλλά και Σκανδιναβούς δρομείς που το ακολούθησαν να σημειώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις στα αγωνίσματα αντοχής .

Αυτή τη φορά δύο ακόμα ανερχόμενα αστέρια από την Νορβηγία μας σόκαραν ευχάριστα με τις επιδόσεις τους.

Ο λόγος για τους 16χρονους Hakon Moe Berg και Magnus Oyen που αγωνίστηκαν σε μίτινγκ στο Τρόμσο το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώνοντας σπουδαίες επιδόσεις στα 3.000μ.

Ο Berg, ο οποίος ήταν και νικητής του αγώνα, τερμάτισε την απόσταση σε 8:01.78 (περίπου 64”΄/400μ. δηλαδή), ενώ ο Oyen τερμάτισε σε 8:10.07, επιδόσεις που είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές για την ηλικία τους.

Αξίζει να πούμε πως ο Oyen έχει ήδη προλάβει να τρέξει τα 10.000μ. σε 30:56, ενώ ο Berg έχει είχε σημειώσει επίδοση 3:47.72 στα 1.500μ. όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 το περασμένο καλοκαίρι!

Φυσικά, κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη που θα έχουν τα συγκεκριμένα παιδιά, ωστόσο, βλέπουμε για μία ακόμα φορά πως το μοντέλο αυτό αποδίδει και πως φαίνεται πως στο μέλλον θα δούμε κι άλλους Jacob Ingebrigtsen.

Καλό είναι, λοιπόν, να θυμόμαστε τα ονόματά τους…

O Moe Berg
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο