6ο “Olympic Day Run’’ Greece: Νέο ρεκόρ συμμετοχών

Ο μοναδικός Ολυμπιακός αγώνας δρόμου της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφοντας άλλη μια τεράστια επιτυχία

Share
6ο “OLYMPIC DAY RUN’’

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 ένα ανθρώπινο ποτάμι… ανέδειξε την χαρά του αθλητισμού και ξεχύθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην μεγάλη Ολυμπιακή γιορτή της χώρας μας!

Χιλιάδες οικογένειες, σύλλογοι και σωματεία, σχολεία και ελεύθεροι αθλούμενοι που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα, έγιναν μια τεράστια Ολυμπιακή Ομάδα και έτρεξαν γεμάτοι ενθουσιασμό παρέα με αγαπημένους αθλητές, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές στον μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου της χώρας!

Ένας αγώνας που γίνεται σε άλλα 200 σημεία του πλανήτη – υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – και στην Ελλάδα υλοποιείται από το 2018 στην Θεσσαλονίκη και από το 2022 και στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ διεξάγεται με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών και την ενδυνάμωση του Ολυμπιακού πνεύματος.

Την δυναμική εκκίνηση των Αγώνων έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσ/νίκης Βούλα Πατουλίδου και την Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece Κυριακή Ουδατζή, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Τάσο Τομπούλη και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αηδονόπουλο, πλαισιωμένοι από δεκάδες Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στο μοναδικό Δρομικό Αγώνα της χώρας, που φέρει το Ολυμπιακό Σύμβολο.

6ο “OLYMPIC DAY RUN’’

‘’Είναι πλέον γεγονός! Η Θεσσαλονίκη είναι μια Ολυμπιακή πόλη και ας μην έχει φιλοξενήσει ποτέ Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ενθουσιασμός των χιλιάδων δρομέων είναι το πιο ηχηρό μήνυμα πως τα Ιδεώδη των Αγώνων είναι διαχρονικά και άφθαρτα στο χρόνο. Κερδίσαμε το στοίχημα, προχωράμε πιο δυνατά’’ τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης. 

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θες/νίκης και Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece, Δρ.Κυριακή Ουδατζή υπογράμμισε: ‘’Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε άλλον έναν αγώνα… Αλλά τον ένα και μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου, που αναδεικνύει την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού. Ακριβώς για αυτό, το ρεκόρ συμμετοχών του 6ου Olympic Day Run, είναι μόνον η αρχή! Ακολουθούν δράσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους, γιατί θέλουμε να καλλιεργήσουμε αθλητικές συνειδήσεις και αξίες στη νέα γενιά, εμπνεόμενοι από τη ρήση και το όραμα του επίσημου εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, P.D.Coubertin: «Αν δεν εκπαιδεύσεις σωστά στο παιδί του σήμερα, πώς να περιμένεις έναν υπεύθυνο ενήλικα του αύριο». Συνοδοιπόροι στον στόχο μας είναι σταθερά οι Ολυμπιονίκες και οι διακεκριμένοι μας αθλητές, μα κυρίως οι χιλιάδες δρομείς που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους και δίνουν δυναμικό παρόν στο υπέρτατο Ολυμπιακό γεγονός της χώρας! Τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται και η φετινή διοργάνωση κατέρριψε κάθε προηγούμενο!

6ο “OLYMPIC DAY RUN’’

‘’Πέρσι λόγω υποχρεώσεων στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά δεν μπόρεσα να συμμετέχω στο Olympic Day Run! Φέτος, όμως δεν θα το έχανα με τίποτα! Ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές! Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη έχουν μεγαλύτερη από ποτέ ισχύ στην κοινωνία μας’’ τόνισε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, για να συμπληρώσει η Αργυρή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου ‘’Συμμετέχω και στηρίζω τον Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου από την ίδρυση του θεσμού. Τιμή μου να τρέχω πλάι στον κόσμο που επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσουμε μαζί τις Ολυμπιακές Αξίες’’. 

Το 6o “OLYMPIC DAY RUN” GREECE 2023 – Αγώνες πιστοποιημένοι από την AIMS –  διοργανώνεται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, το ΔΚΟ ‘’Οlympia’’ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Be Active και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

6ο “OLYMPIC DAY RUN’’

ΘΕΡΜΑ ‘’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατερίνα Θάνου, Αθανασία Τσουμελέκα, Νίκος Σιρανίδης και Ιωάννης Μελισανίδης Χρυσοί Ολυμπιονίκες, Μαρία Γεωργάτου Χάλκινη Ολυμπιονίκης, Πόλυ Σαρέγκου και Τατιάνα Καββαδία Ολυμπιονίκες Καλαθοσφαίρισης, Πόπη Ουζούνη Ολυμπιονίκης Σφαιροβολίας, Γρηγορία Γκόλια Ολυμπιονίκης Χειροσφαίρισης, Σοφία Ράλλη Olympian Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, Θανάσης Κωνσταντινίδης Σημαιοφόρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέλλα Σμαραγδή και Θανάσης Προδρόμου Παραολυμπιονίκες, Κατερίνα Κατόπη και Γιάννης Κουρκουρίκης, Μαραθωνοδρόμοι, Ειρήνη Μανδραβέλη, Ιωάννα Σαμαρά, Βασιλική Κωνσταντοπούλου, Μιχαέλα Φιάσκα, Γιάννης Μαρόκος, Γιάννης Πέτρου, Όμηρος Νετζήπογλου, Γιώργος Φίλιος, Αρετή Φιλιππίδου, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, Αντώνης Μέρλος, Στράτος Νικολαΐδης και Άγγελος Ανδρεόγλου.

6ο “OLYMPIC DAY RUN’’

ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΑΓΩΝΑ:
Ευγενία Μανωλίδου Πρέσβειρα Πολιτιστικού Προγράμματος

Άννα Ευθυμίου Πρέσβειρα ‘’Family Olympic Run’’

Εμμανουήλ Κουτσάκης Πρέσβης ‘’School Olympic Run’’/ Συνθέτης & Δημιουργός του Ύμνου ‘’Olympic Day Run’’

Το παρών έδωσαν οι: Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φίλαθλων Ναυτικών Σωματείων, Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας, Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Προξενείο Καναδά και οι Δήμοι Θέρμης, Βόλβης, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Πυλαίας-Χορτιάτη, Σερρών, Σκύδρας, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά και Αλμωπίας.

Ένα υπέρτατο ευχαριστώ επίσης στους Εθελοντές μας: Κατασκηνώσεις ‘’ΣΚΟΥΡΑΣ’’, Αρκτούρος, εις το όνομα του Άλκη, Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης, Infinity Greece και USB_United Societies of Balkans, στους Διασώστες μας: Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, Έλληνες Διασώστες, Εθελοντές Ελλάδος, Εθελοντές Διάσωσης Διαχείρισης Κρίσεων ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ, Πολιτική Προστασία Δήμου Θερμαϊκού ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ., Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας   Μίκρας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών Λαγκαδά, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Εθελοντές Καλαμαριάς, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Βορείου Ελλάδος, Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και ΠΡΟΤΕΚΤΑ Εθελοντές Διασώστες Σταυρούπολης αλλά και στους Μοτοσυκλετιστές μας: ΜΟΤΟ Εθελοντές Θεσσαλονίκης, Beneli Moto Hellas Club, ΜΟΣ Σερρών, Zontes, Rider’s Club Hellas, Kings Riders, ISV Ηλεκτροκίνηση, Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκίνητων Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Αυτοκίνητων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ της διοργάνωσης, που συνέβαλαν καταλυτικά στην τεράστια επιτυχία του 6ου ”Olympic Day Run” Greece και ειδικά τους Χρυσούς χορηγούς “ΚΟΤΣΩΒΟΛΟΣ” και“ΜΑΣΟΥΤΗΣ” τον Χάλκινο Xορηγό “ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό” και τους Χορηγούς μας ‘’One Salonica’’ Outlet mall,’’Maritime Museum and Café’’, Siamatras, KYANA, τον Χορηγό Φιλοξενίας ‘’Grand Hotel Palace’’, τους Χορηγούς Τροφοδοσίας Dole και Red Bull, τον Χορηγό Εξοπλισμού ‘’Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης’’, τον Χορηγό Ιατρικού Εξοπλισμού ‘’INTERSALONICA’’, τον Χορηγό Μετακινήσεων ΙSV Ηλεκτροκίνηση και την Υποστήριξη Τροφοδοσίας από τα ‘’Seven 2 Seven’’, το κατάστημα ‘’Pazzi’’ και το κατάστημα ‘’Πατρίκιος’’.

Επιπλέον ευχαριστούμε τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ

OPEN, ERT3 – 95,8 FM – 102 FM, MEGA, TV100- FM 100 – FM 100,6, DION, ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ATLASTV, Radio More.Gr, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Hroma Fm, Palmos 96,5 και Rockradio και ειδικότερα το Plus Radio που επιμελήθηκε την μουσική υπόκρουση όλου του αγώνα!

ΕΝΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ

Eφημερίδα Μακεδονία, GR Times, GTP, Infokids, Infowoman, irun, makthes.gr, Pellanews, Politispress, Run n Fun, Runnermagazine, Running news, seleo.gr, shape, Speaknews, sport24, sportevent.gr, Thess news, Thess Tips, Thessculture, Thestivalκαι Voria.

Ένα θερμό ευχαριστώ τέλος στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, στην ομάδα Paranaue, στο Mediterranean College Thessaloniki και στις ομάδες Aristurtle και Θάνου Κενανίδη των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ που φρόντισαν για το face painting, την μουσική υπόκρουση με τύμπανα και την προθέρμανση των συμμετεχόντων δρομέων μας, με ασκήσεις αεροβικής.  

Κάντε like & follow στα ΜΚΔ (facebook, instagram) για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του απόλυτου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας!!! 

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_greece

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο