Νέο ρεκόρ από 90χρονο στον Μαραθώνιο!

Δείτε την επίδοση του απίθανου Ιταλού δρομέα

Share
Ο Antonio Rao (Sportograf)
Ο Antonio Rao (Sportograf)

Ο Ιταλός Antonio Rao πριν από λίγες ημέρες τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Ρώμης (δείτε τους Έλληνες που τερμάτισαν στον αγώνα) σε 6:14:43 (μεικτός χρόνος) για να σημειώσει ένα απίθανο ρεκόρ!

Κι αν ο χρόνος δεν σας εντυπωσιάζει, θα εντυπωσιαστείτε σίγουρα όταν μάθετε πως ο κ. Rao είναι γεννημένος το 1933, είναι δηλαδή 90 ετών!

Η επίδοση του αυτή αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία Μ90+ αφού είναι κατά πολύ καλύτερη από το 6:46:34 που είχε τρέξει ο Αμερικάνος Ernest Van Leeuwen το 2005 στον Μαραθώνιο του Λος Άντζελες.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι έτρεξε πιο γρήγορα από ό,τι πέρυσι που είχε τερματίσει στον ίδιο αγώνα – στον οποίο συμμετέχει ανελλιπώς πλην πανδημίας από το 2015.

Ο Antonio Rao, όπως δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ξεκίνησε να τρέχει από την εφηβική του ηλικία, και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ. Αυτήν την περίοδο μάλιστα τρέχει περίπου 20-30χλμ. την εβδομάδα!

Οι δηλώσεις του ήταν, ωστόσο, ακόμα πιο… εμπνευστικές κι από την ίδια την ιστορία του: Αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορεί κι ο καθένας!

Θυμηθείτε έναν ακόμα σπουδαίο μαραθωνοδρόμο που έτρεχε γρήγορα στις “μεγάλες” ηλικίες!

Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι ο Ινδός Fauja Singh έχει τρέξει ακόμα πιο γρήγορα την απόσταση, σε 5:40:01, και μάλιστα στα 92 του χρόνια, ωστόσο, δεν είναι επιβεβαιωμένη η πραγματική του ημερομηνία γέννησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο