Συνέντευξη τύπου του Race for Autism gr 2023

Δείτε τις δηλώσεις διοργανωτών και φορέων

Share
Συνέντευξη Τύπου Race For Autism Gr 2023
Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Μπραϊμιώτη, Άδα Σταματάτου, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαίρη Φουρναράκη, Πέτρος Παρθένης

H διοργάνωση του Race for Autism gr 2023 μας ενημερώνει για τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.


Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το 2ο δρομικό αγώνα της Race For Autism Gr, στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά την απόλυτη επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης τον Απρίλιο του 2022 (sold out), στο Πάρκο Τρίτση του Δήμου Ιλίου, η οποία προσέλκυσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, το Race for Autism Gr επανέρχεται την Κυριακή 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Καβουρίου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr κ. Άδα Σταματάτου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια για την αποδοχή και την ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την φιλοξενία και για την ενσυναίσθηση του προς την αναπηρία.

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα έγινε από τον κ. Νίκο Πολιά και την ομάδα του My Race.

Συνομιλητές στη συνέντευξη ήταν ο κ.  Δημήτρης Παπανικολάου (πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής), παρών σε μία ακόμα δράση για τον αυτισμό και η κ. Μαίρη Φουρναράκη, τέως Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συνέντευξη Τύπου Race For Autism Gr 2023
Δημήτρης Παπανικολάου, Άδα Σταματάτου, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαίρη Φουρναράκη

Τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου, είχε ο κ. Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του weswimgreece.

Στην ομιλία της η κ. Άδα Σταματάτου αφιέρωσε τον αθλητικό αυτόν αγώνα στα αδέλφια των νευροδιαφορετικών ανθρώπων και δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι η απόλυτη διέξοδος των αναπήρων ατόμων και ο καλύτερος τρόπος ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το Race for Autism gr παράγει ως έργο την αποδοχή του αυτισμού, μέσω οργανώσεων αθλητικών αγώνων, διευκρινίζοντας ότι η πραγματοποίηση του αγώνα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εγγραφές των αθλητών που συμμετέχουν. 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενεί ο Δήμος έναν τόσο σημαντικό και αξιόλογο αθλητικό αγώνα και προτρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός, όπως και η υγεία και η εκπαίδευση είναι ένα βασικός πυλώνας για μια υγιή κοινωνία».

Συνέντευξη Τύπου Race For Autism Gr 2023
Πανοραμική άποψη της διαδρομής του αγώνα Race For Autism Gr 2023

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, φίλος και υποστηρικτής του Race For Autism Gr, σημείωσε στην ομιλία του: «Όλοι μαζί, με σύμπνοια, να συνεργαζόμαστε και να περνάμε στον κόσμο τα σωστά μηνύματα! Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.Το 5% των Ελλήνων βρίσκεται στο αυτιστικό φάσμα. Οι οικογένειες στο φάσμα πλέον βγαίνουν στην κοινωνία και διεκδικούν την ισότιμη συμπερίληψη τους παντού».

Η Μαίρη Φουρναράκη, τέως Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, φανερά συγκινημένη τόνισε: «Ο Δήμος είναι κοντά στα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό καθώς και τις οικογένειες τους εντάσσοντας δράσεις συμπερίληψης για όλες τις αναπηρίες».

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας με την υφυπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου να τον στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα χαιρετισμού:  «Τρέχουμε για τρίτη χρονιά ώστε να κάνουμε την αναπηρία του αυτισμού ορατή. Ο αυτισμός δεν είναι μια ανημποριά, δεν είναι μια ανικανότητα είναι μια διαφορετικότητα η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της καθημερινότητας όλων μας».

Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει και η δυνατότητα virtual συμμετοχής, για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στον φετινό αγώνα, με αποδεικτικό χρόνου σε πλατφόρμα.

Η συμμετοχή των ΑμεΑ στα 5χλμ θα είναι εφικτή και ισότιμη με τους υπόλοιπους αθλητές με ξεχωριστή εκκίνηση στο πρώτο γκρουπ.

Οι συμμετοχή των αυτιστικών και των συνοδών τους στον συμβολικό περίπατο θα είναι δωρεάν με δώρο το μετάλλιο συμμετοχής.

Συνέντευξη Τύπου Race For Autism Gr 2023
Χάρτης διαδρομής αγώνα Race For Autism Gr 2023

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.myrace.gr/event/4597/registrations.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την δράση του Race For Autism Gr, επισκεφτείτε την σελίδα μας: https://raceforautism.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Δείτε την μετάδοση από τον αγώνα του 2022, στο ακόλουθο link

Συνέντευξη Τύπου Race For Autism Gr 2023
Χορηγός του αγώνα, η εταιρία εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών “Βίκος”
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο