Το τρέξιμο επέστρεψε το 2022 και ανεβαίνει!

Χρήσιμοι αριθμοί για το 2022 από το Strava

Share

To Strava παρουσίασε τα δεδομένα του 2022

Το 2022 ήταν μία χρονιά που κατά κάποιο τρόπο επανήλθαμε στην πλήρη κανονικότητα στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας.

Και φυσικά και στο τρέξιμο!

Οι αριθμοί ήρθαν να το επιβεβαιώσουν, σύμφωνα και με τα δεδομένα της πασίγνωστης πλατφόρμας Strava για το 2022.

Το Strava μετρά περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια δραστηριότητες από αθλητές απ’ όλες τις χώρες του κόσμου! Συγκεκριμένα, 40 εκατομμύρια προπονήσεις “ανεβαίνουν” κάθε εβδομάδα, ενώ για το ίδιο διάστημα ανεβαίνουν 10 εκατομμύρια φωτογραφίες.

Τα σημαντικότερα δεδομένα

Ποια ήταν όμως τα δεδομένα που ξεχώρισαν για το 2022 σύμφωνα και με τους αναλυτές του Stava;

  • Το τρέξιμο επέστρεψε για τα καλά! Τα uploads από αγώνες Μαραθωνίου διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021. Οι αριθμοί “άγγιξαν” και πάλι αυτούς του 2019, δηλαδή τα προ πανδημίας επίπεδα.
  • Τα trail αθλήματα ανέβηκαν αισθητά. Μάλιστα η ανοδική τους τάση διαγράφει μία πορεία 3 ετών, ενώ το 52% των αθλητών έχει ανεβάσει έστω και μία δραστηριότητα στο βουνό. Φαίνεται, λοιπόν, πως η πανδημία “βοήθησε” το βουνό, όμως αυτή η συνήθεια παγιώθηκε στο πρόγραμμα των περισσότερων.
  • Η παρέα σε πάει πιο μακριά. Οι δραστηριότητες σε ζευγάρια είχε σαν αποτέλεσμα οι αθλητές να διένυσαν μεγαλύτερες αποστάσεις συγκριτικά με τις “ατομικές” προπονήσεις. Ένα δεδομένο που όλοι οι δρομείς γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία και επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς.
  • Επιστροφή σε υψηλά επίπεδα και για τα αθλητικά ταξίδια, καθώς συγκριτικά με το 2021, το 2022 οι αθλητές που ταξίδεψαν με κύριο σκοπό να αγωνιστούν εκτός της χώρας τους αυξήθηκαν κατά 101%! Ο αριθμός τους υπολείπεται κατά μόλις 3% από αυτόν του 2019 αποδεικνύοντας πως επιστρέψαμε!
  • Μεγάλη αύξηση και παγίωση της χρήσης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα αφού το 2022 η χρήση τους, στις δραστηριότητες που ανέβηκαν από ποδηλάτες, ήταν κατά 26% αυξημένη.

Σας αρέσουν τα “στατιστικά”; Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με αριθμούς και δεδομένα για το τρέξιμο από όλο τον κόσμο!

Αύξηση στον Μαραθώνιο ανά χώρα

Για τον Μαραθώνιο, όπως είδαμε, τα δεδομένα ήταν πολύ ευχάριστα και ενθαρρυντικά. Παρουσιάστηκαν μάλιστα και τα συγκριτικά ποσοστά ανά χώρα για την αύξηση των τερματισμών (που ανέβηκαν στο strava) ανάμεσα σε 2021 και 2022.

“Πρωταθλήτρια” χώρα ήταν η Ολλανδία που σχεδόν τετραπλασίασε τους αριθμούς της, ενώ Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία ήταν κοντά στο x3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο