Οι ξεχωριστές ιστορίες του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου

Ιστορίες που ξεχωρίζουν…

Share
Από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (eurokinissi)
Photo: Eurokinissi

Κάθε δρομέας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Πόσο μάλλον ένας μαραθωνοδρόμος, κι ακόμα περισσότερο αν μιλάμε για κάποιον που ολοκλήρωσε τον “Αυθεντικό”!

Ωστόσο, στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, από τους 12.000 περίπου δρομείς που τερμάτισαν υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που η ιστορία τους αξίζει να ακουστεί.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους νικητές, τον Χαράλαμπο Πιτσώλη και την Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, τις ιστορίες των οποίων έχουμε παρουσιάσει. Μα και για ορισμένους που μπορεί να μην πέτυχαν κάποιον αξιοθαύμαστο χρόνο ή να μην κατέλαβαν μία θέση ανάμεσα στις πρώτες, όμως η συμμετοχή τους έχει ένα ξεχωριστό συμβολισμό και μία διαφορετική αξία.

Γιώργος & Νίκος

Οι δύο αυτοί δρομείς έτρεξαν μαζί και τερμάτισαν μαζί φορώντας δύο όμοιες μπλούζες. Μοναδική διαφορά; Η μία έγραφε δότης και η άλλη λήπτης. Ο Νίκος αναζητούσε για χρόνια συμβατό δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο. 

Ο Νίκος κατάφερε να βρει δότη χάρη στο  ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.

 Σε ότι αφορά την επεξεργασία των δειγμάτων για την εγγραφή κάποιου ενδιαφερόμενου ως εν δυνάμει δότη το “Χάρισε Ζωή” χρήζει βοήθειας από χορηγίες. Μεγάλος σύμμαχος και χορηγός στον αγώνα του “Χαρίζει Ζωή” είναι ο σύλλογος Φλόγα, ο οποίος στο παρελθόν και μέχρι και σήμερα έχει καλύψει οικονομικά 30.000 δείγματα σχετικά με τα έξοδα της τυποποίησης.

Οι Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ. 

(με πληροφορίες από segas.gr)

Γιούλικα – Ποθητή και άλλες

Η Γιούλικα Σκαφιδά, εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι και συστηματική δρομέας. Ωστόσο, σε αυτόν τον αγώνα είχε ένα διαφορετικό… πρότζεκτ! Έτρεξε τον αγώνα παρέα με την φίλη της Ποθητή Κυνηγοπούλου. Μαζί τους και η Ανδριανή Δόμβρου, η Ζήνια Σανούδου, η Κατερίνα Φιλιππίδου και η Δήμητρα Καλογήρου!

Η Ποθητή έτρεξε με το αμαξίδιο της και με το μπλουζάκι της που έγραφε “Life is tough but so am I” στέλνοντας ένα ξεκάθαρα μήνυμα!

Τελικά τα κορίτσια τα κατάφεραν και πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού σε 4:28:52.

Γιούλικα Σκαφιδά - Ποθητή Κυνηγοπούλου

Οι (πάντα) ξεχωριστοί Finish Liners

Δεν έτρεξαν μόνο φέτος, αλλά το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Όμως κάθε χρόνο είναι “ξεχωριστοί”. Η ομάδα των Finish Line είναι πολυπληθής και κάθε χρόνο τρέχει παρέα, αν όχι όλα, τα περισσότερα χιλιόμετρα της διαδρομής, μαζί με αθλητές με αμαξίδια.

Μάλιστα, φέτος έτρεξαν με ένα ακόμα, άδειο, αμαξίδιο, αφιερωμένο στο μέλος τους και του MDA Hellas, τον Ανδρέα, που φέτος δεν είναι πια μαζί μας…

Μία (ακόμα) πρόταση γάμου

Όχι, δεν ήταν ο πρώτος, όμως ίσως να ήταν ο μοναδικός σε αυτόν τον Μαραθώνιο που έκανε πρόταση γάμου στην “καλή” του αμέσως μετά τον τερματισμό.

Ο νεαρός δρομέας με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού είδε την καλή του και έσκυψε για να δώσει το “παραδοσιακό” μονόπετρο.

39oς ΑΜΑ - πρόταση γάμου

Ο απίθανος Στέλιος Πρασσάς

Τι κι αν έχει φτάσει τα 91; Ο Στέλιος Πρασσάς τερμάτισε έναν ακόμα Μαραθώνιο – έχουμε χάσει όλοι το μέτρημα – και έστειλε πολλαπλά μηνύματα ενώ δεχόταν και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου σε όλη τη διαδρομή!

Mάλιστα, τον 91χρονο “έφηβο” περίμενε στο Στάδιο τόσο η οικογένειά του και τα εγγόνια του, όσο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα!

eurokinissi

O Κώστας Χουβαρδάς

Τελικά τα κατάφερε! Ο Κώστας Χουβάρδας τερμάτισε και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο κάτω από τις τρεις ώρες, συγκεκριμένα σε 2:54:21, και πέτυχε το ρεκόρ Γκίνες που είχε στοχεύσει.

Ο 46χρονος έκανε το 7 στα 7, έτρεξε δηλαδή σε επτά διεθνείς διοργανώσεις Μαραθώνιου σε επτά διαδοχικές εβδομάδες σε επιδόσεις κάτω από τις τρεις ώρες, κάτι που δεν έχει κάνει κάποιος άλλος, τουλάχιστον επίσημα!

Και δεν είναι μόνο αυτοί! Ο χθεσινός αγώνας αγκάλιασε πολλές ιστορίες που εμπνέουν και αποτελούν πρότυπο και κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν γνωστές!

Δρομείς ελπίδας

Οι δρομείς ελπίδας δεν μπορούσαν να λείπουν από τον 39ο Αυθεντικό καθώς έχουν σταθερή παρουσία στη διοργάνωση και μπράβο τους (και για αυτό).

Τερμάτισαν και φέτος, λοιπόν, μαζί με την ομάδα τους ζεσταίνοντας κι άλλο τον Καλλιμάρμαρο με τα χαμόγελά τους.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε τα αποτελέσματα του Μαραθώνιου, του αγώνα 10χλμ. ΟΠΑΠ και του αγώνα 5χλμ. Stoiximan

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο