39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Την Πέμπτη 10/11 η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση του μεταλλίου

Share

Την Πέμπτη 10/11 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση του μεταλλίου του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 13:30 αφού πρώτα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ΟΠΑΠ Marathon Expo στις 13:00. Να σημειώσουμε ότι τόσο τα εγκαίνια όσο και η συνέντευξη είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αλλά η ημερομηνία άλλαξε λόγω της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ.

Παρουσίαση του φετινού μεγαλλίου

Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, θα παρουσιάσει το φετινό μετάλλιο που είναι το τρίτο της σειράς το οποίο φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες “Μάχη του Μαραθώνα” που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός. Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον “Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490π.Χ.” που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κάθε χρόνο χαράσσεται έντονα πάνω στα μετάλλια και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε να δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές πεδίο.

Φέτος σειρά έχει το R.

Στο μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή “Λίκνο της Δημοκρατίας”.

πηγή: segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο