Νέο Επεισόδιο στο κανάλι Salomon TV: On My Own Two Feet

Μία ξεχωριστή ιστορία στο κανάλι της Salomon

Share

Η Salomon αποκαλύπτει με υπερηφάνεια το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κανάλι του Salomon TV, On My Own Two Feet: Destination 3000m. Το On My Own Two Feet αφηγείται την ιστορία έξι A.M.E.A. — των Luca, Sarah, του Christophe, Boris, Jérôme και Michel — ηλικίας από 19 – 64 ετών, που ξεκίνησαν να σκαρφαλώσουν σε μια κορυφή ύψους 3.000 μέτρων στις Γαλλικές Άλπεις.

Η αποστολή ήταν μέρος του Hopper Project, μιας συνεργασία μεταξύ Airbus Humanity Lab και φοιτητών μηχανικής από τη σχολή IMT Mines Albi στην Τουλούζη της Γαλλίας για την ανάπτυξη ενός νέου, πιο προσιτού τεχνητού μέλους τύπου «λεπίδα» για A.M.E.A. Χρησιμοποιώντας τη νέα πρωτότυπη λεπίδα Hopper, η οποία διαθέτει επίσης εξωτερική σόλα που κατασκευάζει η Salomon, τα μέλη της ομάδας θα στηριχθούν ο ένας στον άλλο, στους αρτιμελείς συνεργάτες τους, και στη δική τους επιθυμία να ανέβουν —και να κατέβουν— το  βουνό.

«Ελπίζω όλοι όσοι παρακολουθήσουν αυτή την ταινία να εμπνέονται και να τολμήσουν να το δοκιμάσουν. Για εμένα, το On “My Own Two Feet” σημαίνει πως, είτε περπατάς με ένα είτε με δύο πόδια, οφείλεις να προσπαθήσεις», λέει ο Boris Ghirardi. «Ελπίζω οι άνθρωποι να μας δουν ως παράδειγμα: αν μπορούν να το κάνουν αυτοί, γιατί όχι κι εμείς;»

Αυτή η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Jérôme Bernard, έψαχνε να αγοράσει τεχνητά κάτω άκρα, για να αρχίσει να τρέχει ξανά. Τα τεχνητά μέλη μπορεί να είναι πολύ ακριβά, κι έτσι επικοινώνησε με τη Γαλλική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, με στόχο να αναπτύξει ένα πιο προσιτό τεχνητό μέλος χρησιμοποιώντας απομεινάρια σύνθετων υλικών από αεροπλάνα.

Δέκα φοιτητές της σχολής μηχανικών IMT Les Mines πέρασαν τέσσερις μήνες δουλεύοντας σε αυτό το έργο πριν επικοινωνήσουν με τη Salomon για την κατασκευή της εξωτερικής σόλας για το πρόσθετο μέλος. Ο Patrick Leick, Διευθυντής Service to Athletes του Salomon trailrunning, θεώρησε ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να συμβάλλει, ώστε η πεζοπορία και το τρέξιμο να γίνουν πιο προσιτά για A.M.E.A..

Η ομάδα πέρασε αρκετούς μήνες δοκιμάζοντας διαφορετικά πρωτότυπα με τον Jérôme και έναν άλλο A.M.E.A., τον Boris Ghirardi. Και οι δύο δρομείς είναι τώρα αθλητές της Salomon, ενώ η ομάδα αξιοποίησε επίσης το εργαστήριο βιομηχανικής της Salomon για να πραγματοποιήσει δοκιμές στη λεπίδα.

Χάρη στις πολυετείς γνώσεις βιομηχανικής που αποκτήθηκαν μέσα από τη δημιουργία υποδημάτων για δρομείς, λάτρεις της περιπέτειας και πεζοπόρους όλων των επιπέδων -και την αντιολισθητική τεχνολογία Contagrip που ανέπτυξε και τελειοποίησε η Salomon– η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει μια ανθεκτική εξωτερική σόλα για  A.M.E.A. όταν κάνουν ορεινή πεζοπορία ή τρέξιμο.

Το συνολικό κόστος της λεπίδας μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τα συνηθισμένα τεχνητά μέλη. Οι φοιτητές έχουν πλέον δημιουργήσει μια εταιρεία, προκειμένου να διαθέσουν το νέο τεχνητό μέλος τύπου «λεπίδα» έναντι 1950 €.


Το On My Own Two Feet είναι διαθέσιμο στο κανάλι Salomon TV, και θα προβληθεί σε αρκετά φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο, όπως μεταξύ άλλων:

  • Το 2022 Mountain & Adventure Film Festival, 22-25 Σεπτεμβρίου, Mammoth Lakes, ΚαλιφόρνιαΗΠΑ
  • World Trails Film Festival, 26-30 Σεπτεμβρίου, Σκιάθος – Ελλάδα
  • BARUNFF Buenos Aires Running Film Festival, 14-20 Νοεμβρίου, Μπουένος Άιρες – Αργεντινή
  • Transylvania Mountain Festival, 22 – 24 Νοεμβρίου, ΚλουζΝαπόκαΡουμανία

Το νέο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ

###


Λίγα λόγια για τη SALOMON :
Γεννημένη στο Annecy, στις Γαλλικές Άλπεις το 1947,η Salomon δημιουργεί premium παπούτσια, ρούχα  και χειμερινό αθλητικό εξοπλισμό κορυφαίας λειτουργικότητας, πρωτοποριακού σχεδιασμού και ακαταμάχητου στυλ. Στο Annecy Design Center, μηχανικοί, σχεδιαστές και αθλητές συνεργάζονται έχοντας σαν  στόχο να ορίζουν το μέλλον του αθλητισμού, δημιουργώντας προϊόντα που μεταμορφώνουν τις εμπειρίες του υπαίθριου αθλητισμού και δίνουν τη δυνατότητα για μια βαθύτερη σύνδεση με τη φύση, επιτρέποντας στους ανθρώπους να απελευθερώσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, ώστε να μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαλές εμφανίσεις από Μαρινάκου και Σταμούλη
Δείτε τους χρόνους τους στη Λυών
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο