Ποια είναι η Assefa Tigist

Γνωρίστε τη μεγάλη νικήτρια του BMW Berlin Marathon 2022

Share
H Assefa Tigist στο Βερολίνο

H Tigist Assefa Tessema ήταν από τα πρόσωπα του σημερινού BMW Berlin Marathon με τη μεγάλη νίκη και επίδοση που πέτυχε!

Η 28χρονη δρομέας από την Αιθιοπία μπορεί να μην ήταν ευρέως γνωστή -τουλάχιστον στον “κόσμο” του Μαραθωνίου – όμως δεν έπεσε από τον… ουρανό!

Η Tigist διακρινόταν στις μεσαίες αποστάσεις έχοντας ατομικό ρεκόρ 1:59.24 στα 800μ., μία διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση. Μάλιστα είχε και κάποιες διακρίσεις σε Παναφρικανικό κι εθνικό επίπεδο (δεν είναι κι εύκολο να διακριθείς στην Αιθιοπία σε αγώνα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων – όλοι το ξέρουμε αυτό!).

Ωστόσο, εδώ και λίγα χρόνια, ουσιαστικά από το 2018, έχει επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αποστάσεις, στον “δρόμο” και στην άσφαλτο.

Τον περασμένο Μάρτιο έκανε το ντεμπούτο της στα 42,195μ. τερματίζοντας στην Σαουδική Αραβία σε 2:34:01, είχε όμως, όπως φάνηκε, πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει.

Στο ενδιάμεσο, στις αρχές του καλοκαιριού στον αγώνα της adidas στο Herzogenaurach της Γερμανίας, εταιρεία που τη χορηγεί, έτρεξε τον Ημιμαραθώνιο σε 1:07:28 προμηνύοντας ότι θα έρθει μία μεγάλη επίδοση και στον Μαραθώνιο.

Επιπλέον έτρεξε κι ένα δεκάρι σε 30:52 σε αγώνα δρόμου στην Βορειοδυτική Γαλλία!

Και πράγματι, στον BMW Berlin Marathon τα κατάφερε τρέχοντας σε 2:15:37, επίδοση που την κατατάσσει ως την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών, ενώ είναι κι εθνικό ρεκόρ για την πατρίδα της.

Πέρασε το 5άρι σε 16:22, 10άρι σε 32:36, ενώ στον Ημιμαραθώνιο το χρονόμετρο έγραψε 1:08:13. Ωστόσο, είχε δυνάμεις για να καλύψει το δεύτερο μισό 1:07:24, πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ και σε αυτήν την απόσταση!

Πλέον ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο στον Μαραθώνιο, ξεπερνώντας την επίδοση (αναλογικά) στο αγώνισμα που ασχολιόταν από μικρή ηλικία, τα 800μ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο