BMW Berlin Marathon: Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ ο Eliud Kipchoge με 2:01:09!

Τι είδαμε στο Βερολίνο;

Share

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Kipchoge στο Βερολίνο

Τι άλλο θα δούμε πια από τον Eliud Kipchoge; Μετά το Παγκόσμιο ρεκόρ και πάλι στο Βερολινο πριν 4 χρόνια, τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και το φράγμα των 2 ωρών ο Κενυάτης κατάφερε να μας ενθουσιάσει και πάλι!

Σήμερα στον BMW Berlin Marathon με μία (ακόμα) μεγαλειώδη εμφάνιση κατάφερε να σπάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01:09!

Η ροή του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον Eliud Kipchoge να φεύγει από νωρίς – πάντα πίσω ή δίπλα από τους τρεις λαγούς – και το πρώτο πεντάρι να περνά σε 14:14. Μαζί του και οι Αιθίοπες Guye Adola και Andamlak Belihu!

Το δεκάρι συνεχίστηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και το χρονόμετρο να γράφει 28:23 και ένα ρυθμό που έδινε ήδη επίδοση κάτω από 2 ώρες (28:23 και για τους τρεις)

Στη συνέχεια, ο Adola άρχισε να χάνει έδαφος και να μένει πιο πίσω, την ώρα που ο 23χρονος Belihu έδειχνε κάπως άνετος, ενώ ο Eliid… κάλπαζε!

Ήδη στο 15, Kipchoge και Belihu είχαν πάρει μία διαφορά (42:33 έναντι 42:37) από τον Adola, ενώ στον Ημιμαραθώνιο το πέρασμα… σόκαρε αφού ήταν κάτω από τη μία ώρα, 59:51 και για τους δύο.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στο Βερολίνο και τον BMW Berlin Marathon

Ωστόσο, η κούρσα φάνηκε να… ξεκινά και πάλι στο 25ο χλμ. όταν οι λαγοί βγήκαν εκτός και ο Kipchoge αναγκάστηκε να το πάρει πάνω του.

Σύντομα πήρε μία διαφορά από τον Belihu, ενώ πέρασαν σχεδόν μαζί στο 25 σε 1:11:08.

Η συνέχεια ήταν ένας μοναχικός αγώνας για τον ασταμάτητο Eliud Kipchoge! Τα 30χλμ. πέρασαν σε 1:25:40 και τα 35χλμ. σε 1:40:10 που τον κρατούσαν σε ένα ρυθμό, κάτω από το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο ρυθμός του έπεσε λίγο στη συνέχεια και πέρασε τα 40χλμ. σε 1:54:43 τρέχοντας πολύ μόνος, σε ρυθμό όμως για νέο Παγκόσμιο ρεκόρ!

Στο Βερολίνο έτρεξε Μαραθώνιο ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Kaka! Δείτε την επίδοσή του.

Η αλήθεια είναι πως φάνηκε κάπως κουρασμένος, όμως βρήκε τις δυνάμεις να μείνει εντός ρυθμού, κάτω από το 2:55 και να προσθέσει μία ακόμα κατάρριψη Παγκόσμιου ρεκόρ στην απαστράπτουσα καριέρα του!

Ιδιαίτερα όταν πέρασε κάτω από την πύλη του Βραδιμβούργου – με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει – ξαναζωντάνεψε και τερμάτισε πανηγυρίζοντας και πάλι στην αγαπημένη του πόλη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο