Ioannina Lake Run 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο 1ης ημέρας

Ο Νέστορας Κολιός νικητής στον αγώνα των 5χλμ.

Share
Ioannina Lake Run 2022 - Νέστορας Κολιός νικητής 5χλμ.

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της 1ης ημέρας του Ioannina Lake Run 2022 όπου έγιναν ο αγώνας των 5χλμ. και οι παράλληλοι αγώνες.

Στο βάθρο του νικητή του αγώνα των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run επέστρεψε ο Νέστορας Κολιός.  Ο Γιαννιώτης αθλητής τερμάτισε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, κατακτώντας το τρίτο του χρυσό μετάλλιο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο πέρυσι έχασε την πρωτιά, εξαιτίας της ακύρωσης της συμμετοχής του.

Σε μια έντονα ανταγωνιστική κούρσα, ο Νέστορας Κολιός έκοψε την κορδέλα του νικητή σε χρόνο 15.32, αφήνοντας στη 2η θέση τον Γιώργο Σταμούλη με χρόνο 15.41, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νικόλαος Πονηρέας (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς) σε 16.15.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Χρυσούλα Ανδρούτσου του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων με χρόνο 19.52, στη δεύτερη η Ελένη Νικολοπούλου του ΓΑΣ Αγρινίου, που κάλυψε την απόσταση σε 20.09, και τρίτη η Σταυρούλα Παπαδοπούλου (Αρσάκειο) με χρόνο 20.53.

Τα αποτελέσματα του αγώνα 5χλμ.

Συνολικά στον αγώνα των 5 χλμ. έτρεξαν 702 δρομείς κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δρομείς των ομάδων των χορηγών: της Βίκος Running Team, της Bwin Running Team και της Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Επίσης, συμμετείχαν ομάδες από την εταιρεία πληροφορικής P&I, την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (ΕΠΡΟΨΥΗ), την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) και τα Αρσάκεια Σχολεία.

Ioannina Lake Run 2022 - εκκίνηση

Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου, και στις ηλικιακές κατηγορίες ο εκπρόσωπος της Βίκος ΑΕ, μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, Ηλίας Λυμπέρης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Garmin Greece Μαριάνθη Σκορδίλη, ο εκπρόσωπος της KIA – Autolinea Ίωνας Στεφάνου, η Έλενα Πλαχούρα από τη Nomad Honey, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Πέτρος Λυκίδης και ο γραμματέας Παναγιώτης Μανούσης, ο αλυτάρχης της διοργάνωσης Κώστας Χουβαρδάς, οι φωτογράφοι του αγώνα Άγγελος Ζυμάρας και Δημήτρης Τοσίδης, ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης Αποστόλης Τζελέτας.

Ioannina Lake Run 2022 - διαδρομή 5χλμ.

Δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma, χορηγός του Ioannina Lake Run, ενώ οι δύο νικητές παρέλαβαν και από την Aegean Airlines, επίσημο χορηγό αερομεταφορών του αγώνα, από ένα διπλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, για οποιαδήποτε διαδρομή του δικτύου εσωτερικού της Aegean ή της Olympic Air. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι νικητές των γενικών κατηγοριών στεφανώθηκαν με τα στεφάνια των νικητών, τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά, που συμμετείχαν σε δημιουργικό εργαστήρι στην «Εβδομάδα Λίμνης».

Ioannina Lake Run 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο 1ης ημέρας – Παράλληλοι αγώνες

Από εκεί που κόπηκε το νήμα το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στους δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Ioannina Lake Run, το ξανάπιασε φέτος η διοργάνωση, με τη δίψα μικρών και μεγάλων για συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Δεκάδες ήταν αυτοί, που, ακόμη και την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, έτρεχαν να εγγραφούν, θέλοντας να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.

Sold out έκανε το Family Run, με τη γραμματεία να αναγκάζεται να δώσει αριθμούς συμμετοχής από τους άλλους δωρεάν αγώνες για να καλύψει τη ζήτηση. Συνολικά 127 οικογένειες, αποτελούμενες από 362 μέλη στο σύνολο, βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου να δίνει το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τη συμμετοχή τους, που επιστεγάστηκε με μία ή περισσότερες οικογενειακές φωτογραφίες. Στον τερματισμό τους μικρούς συμμετέχοντες περίμενε ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Ioannina Lake Run 2022 - παιδικός αγώνας

Μεγάλη η συμμετοχή και στο Lake Run Kids Race, τον αγώνα για μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με τη χορηγική υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Συνολικά έτρεξαν 280 μαθητές και η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν οι προβλέψεις για έντονη βροχόπτωση, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά απέτρεψαν πολλούς να κατέβουν στην πλατεία Μαβίλη. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης. Του αγώνα προηγήθηκε μια μικρή προθέρμανση με τη συνδρομή του προσωπικού του γυμναστηρίου Revolution Fit, με μια ομάδα του να φροντίζει και για την επίβλεψη των παιδιών.

Ioannina Lake Run 2022 - αγώνας ΑΜΕΑ
Φωτο: @angeloszymaras⁣⁣⁣ for #azsportsimages

Μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, προφανώς λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων, ήταν η συμμετοχή στον Παραλίμνιο Δρόμο «Μαμά Καρότσι», με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Στην αφετηρία βρέθηκαν 33 μαμάδες και ένας μπαμπάς, που διήνυσαν την απόσταση του 1 χλμ. σπρώχνοντας τα καρότσια με τα μωρά τους και φορώντας ένα μπλουζάκι, που δημιούργησε ειδικά για τον αγώνα ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Δημήτρης Παπάζογλου. Κάποιες μαμάδες, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, κάτι που φάνηκε στον τερματισμό. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του οποίου ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η πιο δυνατή στιγμή της ημέρας, ωστόσο, ήταν ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. ΑμεΑ, με τους θεατές να χειροκροτούν ακατάπαυστα τα 68 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και τους συνοδούς τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η χαρά στα πρόσωπά τους την ώρα της συμμετοχής τους, τη στιγμή του τερματισμού και όταν κρεμούσαν στο λαιμό τους το αναμνηστικό μετάλλιο, αποτελούν το εχέγγυο ότι ο αγώνας αυτός θα βρίσκεται σε σταθερή βάση στο πρόγραμμα του Ioannina Lake Run, απ’ όπου έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, χορηγού του Παραλίμνιου Δρόμου 1.000 μ. ΑμεΑ, Ιωάννης Βουγιούκας.

Εκτός από τα μετάλλια σε όλους τους αγώνες και τα ξεχωριστά μπλουζάκια στους δρόμους ΑμεΑ και «Μαμά Καρότσι», στον τερματισμό περίμεναν τους συμμετέχοντες φυσικό μεταλλικό νερό και αναψυκτικά Βίκος, παγωτό από τη «Γιολδάσης Αρτοποιήματα» και μπανάνες Dole.

Ioannina Lake Run 2022 - μαμά καρότσι
Φωτο: @angeloszymaras⁣⁣⁣ for #azsportsimages

Περισσότερα νέα για τον αγώνα στο https://www.ioanninalakerun.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο