Βελερεφόντεια 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε την ενημέρωση από τη διοργάνωση

Share
Βελερεφόντεια 2022 - εκκίνηση

Βελερεφόντεια 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ είναι η καλοκαιρινή γιορτή της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, η γιορτή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, ο αγώνας δρόμου που τιμά το Μυθικό Ήρωα της Λυκίας, τον Βελλερεφόντη από την παλιά Μάκρη της Μικράς Ασίας την αρχαία ΤΕΛΜΗΣΣΟ.

Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που τα εμπνεύστηκε ο Βλάσης Καραβασίλης, η ψυχή των Βελερεφόντειων και του Τελμησσού, γόνος τρίτης γενιάς με καταγωγή από την Μάκρη της Μικράς Ασίας, την αρχαία Τελμησσό.

Η φετινή χρονιά, η 20η φορά διοργάνωσης των Βελερεφοντείων- με αποχή δυο ετών εξαιτίας της πανδημίας- ήταν αφιερωμένη στη μνήμη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά από όλες τις δυσκολίες της κατάστασης που βιώνουμε από την πανδημία, φίλοι, αθλητές, συναθλητές αλλά και πολίτες ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την καλοκαιρινή όμορφη αυτή εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο το γραφικό λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Η διαδρομή υπέροχη δίπλα στη θάλασσα στον πανέμορφο πεζοδρόμο με κατεύθυνση την παραλία Μαραθώνα και επιστροφή.

Οι συμμετέχοντες έχουν την τύχη και τη χαρά να τρέχουν με εκκίνηση τον Ναυτικό Όμιλο της Νέας Μάκρης, δίπλα στη θάλασσα με τερματισμό τον υπέροχο διαμορφωμένο χώρο πράσινου στο Λιμανάκι. Ο Τελμησσός ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε όλους τους συμμετέχοντες στον τερματισμό τους με όλα τα καλούδια που είχαν προσφέρει χορηγοί και υποστηρικτές.

Βελερεφόντεια 2022 - νικητές

Οι νικητές

Φέτος οι νικητές στους άνδρες ήταν ο Τούμα Μπαγιούμι με χρόνο 20.53.40, ο Παναγιώτης Αλεβίζος με χρόνο 21.16.20 και ο Νικόλαος Σκούταρης με χρόνο 21.53.80. Στις γυναίκες νικήτριες ήταν η 14χρονη Κορίνα Πορικού με χρόνο 23.16.40, η Μαρί Βλάση με χρόνο 24.04.60, και η Σπυριδούλα Σούμα με χρόνο 26.40.50.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα.

Υποστηρικτές και χορηγοί

Φυσικά η επιτυχία σε μια διοργάνωση οφείλεται και στην υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών. Όπως προαναφέραμε τα Βελερεφόντεια ήταν αφιερωμένα στην μνήμη των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και δεν θα μπορούσαν να μην παρευρεθούν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Η παρουσία και η προσφορά τους είναι σπουδαία και πολύτιμη προς την κοινωνία μας αφού διατηρούν ζωντανά τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Ο σύλλογος Μακρινών – Λιβισιανών Νέας Μάκρης – οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής- συνόδευσε την τελετή των απονομών υπό τους ήχους τραγουδιών της Μάκρης, Μικράς Ασίας και με κυρίες από τη χορωδία, καθώς και παιδιά με τις παραδοσιακές τοπικές παιδικές ενδυμασίες.

Πολύ σημαντική και η παρουσία του δραστήριου Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σουλίου ‘Μιλτιάδης Μαραθώνος’ ενός συλλόγου με δυνατή παρουσία στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με ρίζες από την Μικρά Ασία, που υποδέχθηκαν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στον τερματισμό τους με χειροποίητα Μικρασιατικά γλυκίσματα!!

Παρών ήταν φυσικά και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης που κατέχει ένα πλούσιο και μακρόχρονο δημιουργικό  ενεργητικό στον πολιτισμό και αθλητισμό στην περιοχή μας, και που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του χορευτικού τμήματος χορεύοντας τραγούδια της Μικράς Ασίας. Και οι τρεις σύλλογοι τίμησαν και μας θύμισαν τις αλησμόνητες Πατρίδες! Ο Τελμησσός ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε αναμνηστικά και στους τρεις συλλόγους της περιοχής μας για να τους ευχαριστήσει θερμά για την παρουσία τους στα Βελερεφόντεια.

Παρόντες ήταν επίσης οι εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας Νέας Μάκρης ‘Ο άλλος Άνθρωπος’, που προσφέρει στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο μας με γεύματα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Ετοίμασαν δροσερές φρουτοσαλάτες για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τις προσέφεραν στον τερματισμό τους. Φυσικά πολλοί φίλοι συναθλητές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας και στήριξης, προσφέροντας τρόφιμα για το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας.

Ο Τελμησσός ευχαρίστησε θερμά την κοινωνική κουζίνα, καθώς και στηρίζει και θα στηρίζει πάντα την σπουδαία και σημαντική προσφορά των εθελοντών της προς τους συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη.

Ακολουθήσαν μετά τους τερματισμούς και των τελευταίων αθλητών οι απονομές των συλλεκτικών επάθλων που φιλοτέχνησε ο Βλάσης Καραβασίλης, στο διαμορφωμένο χώρο πρασίνου δίπλα στο λιμανάκι πάντα υπό τους ήχους Μικρασιάτικης  καθώς και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός τουρισμού Κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ μαζί με τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου Γιάννη Μόνο και Γιώργο Μάλλιαρη. Στην υφυπουργό στον χώρο των απονομών προσεφέρθη από τον πρόεδρο του Τελμησσού ένα συλλεκτικό και σπάνιο έμβλημα του τότε Δήμου Νέας Μάκρης με συμβολισμό τον Βελλερεφόντη όπως ήταν από τότε το σύμβολο που έφεραν οι πρώτοι κάτοικοι από την Μάκρη της Μικράς Ασίας.  Επίσης τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Βασίλης Οικονόμου ως παλιός αθλητής.

Σε τοπικό επίπεδο είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τους Αντιδημάρχους Μαραθώνος Βαγγέλη Σωτηρίου, Χρήστο Στάμο, Βαγγέλη Κυπαρίσση, τον πρόεδρο της κοινότητας Μαραθώνος Κώστα Λάσκο, τον πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλη Γεωργάτο, τους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Γεραμάνη, Νίκο Καραγιάννη, εντεταλμένο αθλητισμού, το Δημήτρη Τσακιργιάννη, τον πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστα Κουλούκουσα, και το σύμβουλος Γιάννη Κυριακού.  

Φυσικά ήταν παρών και για μία ακόμη φορά ο αγαπητός σε όλους μας πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλογών Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστασεων Κώστας Σάμιος, καθώς και ο ιδρυτής του αδελφού σωματείου Αθηναίοι Δρομείς, και επί σειρά ετών γραμματέας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Γιώργος Διαμαντής, ο αγαπητός σε όλους μας ακούραστος εθελοντής και πρωτεργάτης του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών και ιδρυτής του Α.Σ. Ανατολή Νέας Ιωνίας Κώστας Τσαγκαράκης, εκ μέρους των δρομέων Μαρκοπούλου, ο αγαπητός μας Γιώργος Δράκος διοργανωτής του αγώνα της Πανάγιας Μερέντα,  εκπροσωπώντας τον Ευχίδειο Άθλο ο εμπνευστής και διοργανωτής του Ευχιδείου Άθλου Παναγιώτης Αντωνόπουλος με την σύζυγο του Ρίτσα Αντωνοπούλου,  που είχε ετοιμάσει και ένα μεγάλο αναμνηστικό πανό αφιερωμένο στον Τελμησσό, επίσης ο αγαπητός σε όλους μας με προβλήματα όρασης ο Στέργιος Σιούτης συμμετέχων ο ίδιος σε πάρα πολλούς επίσημους Μαραθωνίους δρόμους  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η σπαρταθλήτρια και μέλος του Τελμησσού Μαρία Σταμούλη ήταν επίσης παρούσα στον αγώνα μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των Βελερεφόντειων και να σταθούμε στην επίλεκτη ομάδα εθελοντών διασωστών Μαρκοπούλου Κουβαρά που για άλλη μια φορά μας στήριξαν, στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνος, στην πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνος και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κυπαρίσση για τη συνεχή παρουσία και βοήθεια του προς το σύλλογό μας, την κοινότητα Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα το Δ.Σ. και τον πρόεδρο Κο Κώστα Κουλούκουσα, τον Δήμο Μαραθώνος και τους εργαζομένους στον Δήμο μας, στον αγαπητό μας φίλο συναθλητή και μέλος του Τελμησσου Κωνσταντίνο Ρουφαγάλα με την κάλυψη του ήχου και της μουσικής από την εταιρία του  Lively Events, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εθελοντές, τους εθελοντές του Δήμου Μαραθώνα, τους εθελοντές από τα Μαραθώνια μονοπάτια, και γενικά όλους τους εθελοντές διότι χωρίς τον εθελοντισμό δεν υφίστανται αγώνες και εκδηλώσεις!

Επίσης ευχαριστούμε και τον Ναυτικό Όμιλο Νέας Μάκρης που μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο τους.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλούμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και απολαύσαμε όλοι μαζί τη γιορτή των Βελερεφοντείων.

Ανανεώνουμε την συνάντηση μας στα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2023!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο