6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού “Τρέχουμε για τον αυτισμό”

Αγώνας με μήνυμα

Share

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων, διοργανώνουν τον 6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» την Κυριακή 3 Απριλίου το πρωί, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η φετινή διοργάνωση στους δρόμους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού είναι αφιερωμένη  στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και τη συμβολή στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Το βασικό γεγονός της διοργάνωσης θα αποτελέσουν οι αγώνες δρόμου αποστάσεων 5 και 10χλμ που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου 2022, με εκκίνηση στις 10:15 από το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους) και σε ασφαλή διαδρομή που θα διαμορφωθεί εντός του προαστίου.

Η έναρξη της διοργάνωσης θα δοθεί νωρίτερα (10:00) με την παιδική διαδρομή 1χλμ, όπου θα συμμετάσχουν και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Οι αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση/κατάταξη, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα, νερό και σνακ.

Τρέχουμε για τον Αυτισμό

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από έμπειρους και ειδικευμένους επαγγελματίες αναφορικά με το φάσμα του αυτισμού καθώς και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης θα καλεστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι να αφήσουν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού. 

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, των αγώνων και των δράσεων θα τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα, όπως αυτά ορίζονται από την πολιτική προστασία, λόγω την πανδημίας του COVID-19.

Σημειώνεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα ενημερωθούν πλήρως και εγκαίρως για τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν τροποποίηση των όρων συμμετοχής καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού “Τρέχουμε για τον αυτισμό” – Προκήρυξη

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού (ΔΟΠΑΠ) και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού, προκηρύσσουν τον «6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού _ Τρέχουμε για τον Αυτισμό», την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Ο αγώνας διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου.

Στη διοργάνωση  μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων,  άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης και αθλητές και αθλήτριες των Αθλητικών Σωματείων του  Δήμου και άλλων Δήμων.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ «Champs”,  για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στοιχεία αγώνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
10:00: 1.000μ. (για παιδιά)
10:15: 5.000μ.  &  10.000μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: 
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Παιδιά Δημοτικού (1000μ.): Δωρεάν
Δημότες/Κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού: 5,00€,

Γενική συμμετοχή (ετεροδημότες): 10,00€, το οποίο μπορεί να κατατίθεται στον παρακάτω λογαριασμό(για την στήριξη τμημάτων Champs) στην Πειραιώς με IBAN:GR3701720760005076099635066 (τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά στο link:  https://www.myrace.gr/event/3503/registrations.html έως και την Τρίτη 29/3/2022. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστέλλουν μία συμμετοχή. Δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει αυτή την περίοδο:

  • Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (18 ετών και άνω) με πιστοποιητικό σε ισχύ
  • Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (κάτω των 18 ετών) με πιστοποιητικό σε ισχύ
  • Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών), με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
Ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανέρχεται στις 500 (πεντακόσιες).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρες 10.00-18.00 στο χώρο της εισόδου του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός) και την ημέρα του αγώνα 08:00-09:30 αυστηρά από τη γραμματεία στοχώροτου1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου).

Η παράδοση των αριθμών  θα γίνεται με την επίδειξη:

  • της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης και
  • πιστοποιητικού εμβολιασμού (σε ισχύ) ή  
  • βεβαίωσης νόσησης (σε ισχύ) ή
  • self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα, για κάτω των 18 ετών (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση, από την εταιρεία All About Running.

ΕΠΑΘΛΑ

Διαδρομή 1.000 μ.: αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους/πρώτες και έπαθλα στον 1ο αθλητή και στην 1η αθλήτρια κάθε κατηγορίας.

Διαδρομή 5.000 μ. & 10.000 μ.: αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και έπαθλα στον 1ο αθλητή και στην 1η αθλήτρια κάθε κατηγορίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Θα διεξαχθούν τρεις (3) διαδρομές στους δρόμους της πόλης μας.

  • 1.000μ.: Περικλέους – Κεραμεικού – Αετιδέων – 25ης Μαρτίου –  Καραϊσκάκη – Β. Μελά – Ευριπίδου
  • 5.000 μ.: 25ης Μαρτίου – Λεωφ. Παπάγου – Ιωνίας – Νευροκοπίου – Ελλησπόντου – αριστερά στην Αργυροκάστρου  -δεξιά στην Εθνικής Αμύνης – αριστερά στην Υμηττού – 25ης Μαρτίου – Καραϊσκάκη – Β. Μελά – Ευριπίδου.
  • 10.000 μ: Δύο φορές την διαδρομή των 5 χλμ.

Σταθμοί 
Θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένα νερά κατά τον τερματισμό και ανά 2.5χλμ.  

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Θα υπάρχει ιατρός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και ασθενοφόρο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μετέχουν στον 6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού, με δική τους ευθύνη  και πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. 

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • 1.000μ.: γεννηθέντες & γεννηθείσες 2007 -2013
  • 5.000μ: παίδες – κορασίδες (γενν. 2005-2006)
    έφηβοι – νεάνιδες & άνδρες – γυναίκες έως και 39 ετών (γενν. 1983-2004)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 40-49 ετών (γενν. 1973-1982)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 50-59 ετών (γενν. 1963-1972)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 60 & άνω (γενν. …..-1962)
  • 10.000 μ:
    έφηβοι – νεάνιδες & άνδρες – γυναίκες έως και 39 ετών (γενν. 1983-2004)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 40-49 ετών (γενν. 1973-1982)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 50-59 ετών (γενν. 1963-1972)
    βετεράνοι άνδρες – γυναίκες 60 & άνω (γενν. …..-1962)

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπείτε στα:

site: www.dpapxol.gov.gr και www.dopap.gr

facebook: https://www.facebook.com/papxol και https://www.facebook.com/dopap.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Godzilla Xanthi Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Corfu Mountain Trail 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
11ος Πράσινος Λευκάδιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Green Half Marathon Lefkada
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο